Gokmaffia opnieuw actief in eerste klasse

Zes jaar na de zaak-Ye heeft de gokmaffia België weer in het vizier. Vorig seizoen heeft een Russisch goksyndicaat verschillende pogingen ondernomen om in eerste klasse spelers om te kopen en matchen te vervalsen. Dat schrijft een krant van De Persgroep op basis van “twee onafhankelijke bronnen”. Een speler uit eerste klasse zegt anoniem dat […]

Zes jaar na de zaak-Ye heeft de gokmaffia België weer in het vizier. Vorig seizoen heeft een Russisch goksyndicaat verschillende pogingen ondernomen om in eerste klasse spelers om te kopen en matchen te vervalsen. Dat schrijft een krant van De Persgroep op basis van “twee onafhankelijke bronnen”.

Een speler uit eerste klasse zegt anoniem dat hij 3.500 euro aangeboden kreeg om een match te vervalsen. Volgens de krant wordt één wedstrijd expliciet genoemd: de match Lierse-Lokeren van 10 september 2011, die eindigde op 1-1. “De match tussen Lierse en Lokeren is het doelwit geweest van een goksyndicaat,” verklaart een clubmedewerker. “Ik weet dat via tussenpersonen verschillende mensen zijn benaderd.” Een verhaal dat door de tweede bron (een speler) bevestigd wordt. “Via een vertrouwenspersoon ben ik in contact gekomen met een man die mij geld bood om opzettelijk een gele kaart te pakken. Men zou mij vanuit de tribune een signaal geven wanneer ik die kaart precies moest pakken en als compensatie zou ik 3.500 euro krijgen.” Maar de speler haakte af.

De twee clubs ontkennen elke betrokkenheid.

De politie en het parket zouden al enkele maanden over dezelfde informatie beschikken, maar startten nog geen onderzoek op bij gebrek aan concrete bewijzen.

Archieffoto: Zheyun Ye, de spilfiguur in het vorige gokschandaal

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments