'Grand Stade de Casablanca' in Marokko wordt het grootste stadion ter wereld. Capaciteit: 115.000! Sport
'Grand Stade de Casablanca' in Marokko wordt het grootste stadion ter wereld. Capaciteit: 115.000!
Sport

'Grand Stade de Casablanca' in Marokko wordt het grootste stadion ter wereld. Capaciteit: 115.000!

Er staat een nieuw voetbalstadion op het punt te worden gebouwd, waar maar liefst 115.000 mensen kunnen plaatsnemen. Het klinkt bijna ongelooflijk, maar Marokko heeft serieuze plannen om dit te realiseren. Dit stadion zal het vlaggenschip zijn van Marokko tijdens het WK voetbal van 2030.

Het scheelt niet veel, maar dit zal uiteindelijk het grootste voetbalstadion ter wereld worden. Momenteel kan het 1st of May Stadium in Pyongyang, Noord-Korea 114.000 toeschouwers herbergen. Met het nieuwe stadion van Marokko gaan ze daar met 1.000 toeschouwers overheen. Het immense stadion zal worden gebouwd in El Mansouria. Misschien zegt deze plaats je niet veel, maar Casablanca ken je vast wel.

Tottenham en Arsenal

El Mansouria ligt ten noordoosten van Casablanca. We kunnen nu al met zekerheid zeggen dat dit stadion een waar spektakel zal worden. Het ontwerp is namelijk in handen van het Amerikaanse architectenbureau Populous, bekend van stadions zoals die van Tottenham Hotspur, Arsenal en Olympique Lyon. De bouw staat op het punt van beginnen en de verwachtingen zijn hoog.

(lees verder onder de video)

Niet het duurste stadion

Voordat het WK in het nieuwe stadion in Marokko plaatsvindt, staat eerst het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten op de agenda. Maar daarna kunnen we onze monden laten openvallen bij het nieuwe stadion in Marokko. In de zomer van 2030 zal het WK namelijk worden georganiseerd door Marokko, Spanje en Portugal. Hoewel het moeilijk voor te stellen is dat we ooit 456 miljoen euro op onze rekening zouden hebben staan, is dit nieuwe stadion toch niet het duurste dat ooit gebouwd werd. Aan Wembley Stadium in Londen plakt namelijk een kostenplaatje van 1,1 miljard euro. Het biedt wel ‘slechts’ plaats aan 90.000 toeschouwers.

(Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties