GTA VI heeft voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon, speelt zich af in fictief Miami Sport
GTA VI heeft voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon, speelt zich af in fictief Miami
Sport

GTA VI heeft voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon, speelt zich af in fictief Miami

Bekende game journalist Jason Schreier van Bloomberg heeft anonieme personen binnen Rockstar Games gesproken over de werkcultuur en GTA VI.

Volgens de bronnen van Schreier speelt GTA VI zich af in een fictie Miami. De wereld zou heel groot zijn, maar Rockstar is van plan om de wereld met updates nog groter te maken met post launch updates in de vorm van nieuwe steden en missies. Verder zouden er meer binnen locaties te verkennen zijn vergeleken met eerdere GTA-games.

Het voordeel van de wereld later aanvullen, is dat er minder crunch is binnen Rockstar Games. Alles wat nog niet af is, kan later aan de game toegevoegd worden, want het wordt een live service game. Werkschema’s binnen de studio zouden verbeterd zijn. Het moraal van de werknemers zou op dit moment heel hoog zijn, aldus de bronnen van Schreier.

Verder krijgt GTA VI voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon. Zij is van Latijns-Amerikaans afkomst. In Totaal bevat GTA VI een tweetal hoofdpersonages. Het verhaal zou geïnspireerd zijn door de bankovervallers Bonnie en Clyde. Ook heeft Rockstar besloten om in tegenstelling tot eerdere GTA-games, minder grappen te maken over gemarginaliseerde groepen binnen de samenleving.

Afgelopen maand verscheen er een gerucht dat GTA VI zou gaan om een tweeling. Volgens insider Matheusvictorbr gaat het verhaal van GTA VI over een tweeling wiens ouders zijn vermoord door een drugskartel. De broer zou werken voor de DOA, een fictieve versie van de Drugs Enforcement Agency.

Rockstar Games zou van plan zijn om GTA VI in fiscaal jaar 2024 uit te brengen. Dat is de periode tussen april 2023 tot maart 2024. Al zijn werknemers binnen de studio hier sceptisch over. Aan Schreier hebben deze mensen aangegeven dat de game minimaal 2 jaar van ons verwijderd is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties