Hasselbaink: "Oranje kan de Rode Duivels best mijden op het WK" Sport
Hasselbaink: "Oranje kan de Rode Duivels best mijden op het WK"
Sport

Hasselbaink: "Oranje kan de Rode Duivels best mijden op het WK"

In een interview op Fifa.com blikt Antwerpcach Jimmy Floyd Hasselbaink vooruit naar de loting voor het WK voetbal in Brazilië. Op 6 december kennen de Rode Duivels hun tegenstanders. "Ik hoop dat Nederland de Belgen niet treft in de groepsfase", zegt Hasselbaink die het ook heeft over zijn jonge spelersgroep bij Antwerp.

"Tegen Brazilië als gastland wil je al zeker niet spelen op het WK en Argentinië en Duitsland zijn altijd moeilijk", zegt de ex-international van Oranje die ook bevreesd is voor de Rode Duivels. "Het is voor Nederland altijd speciaal om het tegen België op te nemen. Toen ik in 1998 tegen de Belgen speelde, waren wij beter, maar het eindigde toch op een gelijkspel omdat we buurlanden zijn en elkaar altijd de loef willen afsteken."

"Maar op dit moment is België beter dan Nederland, dus dan kunnen de Belgen beter vermijden. Brazilië, Duitsland, Argentinië en België. Als je deze vier landen zo lang mogelijk kan ontwijken, maak je een goede kans op het WK"

Antwerp

Fifa.com vroeg de 41-jarige Nederlander ook uit over zijn leven in België en over Antwerp. "Ik ben heel blij met mijn spelersgroep, maar er is nog veel werk aan de winkel. Het was altijd mijn bedoeling om met een jonge groep te werken. Want vorig seizoen draaide het niet bij Antwerp dus drong ik aan op jonge spelers, onder meer om de club financieel meer ademruimte te geven."

"Antwerp is nu veel gezonder dan een jaar geleden en het heeft veel goede jonge spelers die de club veel bijbrengen. Ze zijn eigenlijk allemaal mijn kinderen, mijn zonen. Het vergaat me momenteel dus erg goed in België."

Foto: Hasselbaink bij zijn voorstelling als coach van Antwerp in juni en in 1998 als international

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties