Honderdtal hooligans gearresteerd na rellen Besiktas-Galatasaray Sport
Honderdtal hooligans gearresteerd na rellen Besiktas-Galatasaray
Sport

Honderdtal hooligans gearresteerd na rellen Besiktas-Galatasaray

In verschillende wijken van het Turkse Istanboel zijn vrijdagmorgen bijna 100 voetbalfans door de politie gearresteerd, dit naar aanleiding van de rellen van afgelopen zondag tijdens de Turkse topper tussen competitieleider Besiktas en kampioen Galatasaray. Dat maakte de Turkse televisiezender NTV vrijdag bekend.

Lees ook:

De aanhoudingen vinden plaats in een politiek erg gevoelige context, aangezien de supporters van de topclubs Besiktas, Galatasaray en Fenerbahçe een belangrijke rol speelden in het antiregeringsprotest dat in juni in Turkije uitbarstte.

De politie arresteerde vrijdagmorgen verschillende supporters van de drie vermelde clubs in hun eigen huis, voornamelijk in de wijken Üsküdar en Kadiköy.

Zondag werd de topper tussen Besiktas en Galatasaray kort voor het einde van de match stopgezet. Na een rode kaart voor Felipe Melo van Galatasaray bestormden supporters van de thuisploeg het veld van het Atatürk Olympisch Stadion, waarbij het tot hevige confrontaties met de politie kwam. Een twintigtal supporters werd meteen aangehouden, maar vervolgens weer vrijgelaten.

Sancties

De Disciplinaire Raad van de Turkse Voetbalbond (TFF) legde Besiktas donderdag enkele sancties op. Zo moet de topclub vier thuiswedstrijden achter gesloten deuren afwerken en een boete van 70.000 Turkse lire (25.000 euro) betalen.

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties