Hoogtepunten van de 'CrossFit Games' geven je spontaan goesting om gewichten te pakken Sport
Hoogtepunten van de 'CrossFit Games' geven je spontaan goesting om gewichten te pakken
Sport

Hoogtepunten van de 'CrossFit Games' geven je spontaan goesting om gewichten te pakken

CrossFit is in de laatste 10 jaar immens populair geworden. Deze sport is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en zelfs gymnastiek combineert in trainingsvorm. Alles wordt in hoge intensiteit uitgevoerd en liefst ook zo snel mogelijk. Aangezien CrossFitters alles combineren, worden ze vaak ook wel de meest complete atleten op deze planeet genoemd.

Gigantisch indrukwekkend om te zien

Enkele weken geleden stonden de CrossFit games weer op de planning. Hier nemen de 40 sterkste mannen en de 40 sterkste vrouwen van over heel de wereld het tegen elkaar op in een slopende wedstrijd over meerdere dagen om uit te maken wie zich voor één jaar de 'fitste' op deze planeet mag noemen. De winnaars gaan overigens naar huis met een prijzenpot van minimum 300.000 dollar.

De opdrachten zijn ontzettend gevarieerd en er werd begonnen met zwemmen met vinnen gedurende 1,6 km gevolgd door een kajakrace van 4,8km. Daarnaast waren er nog heel wat andere typische CrossFit-opdrachten zoals sandbag carries, chippers, rope climbs en nog gigantisch veel meer. Voor elk onderdeel krijgt elke deelnemer punten toegedeeld en degene die op het einde de meeste punten heeft, is de winnaar.

Bij de vrouwen mocht topfavoriete Tia-Clair Toomey-Orr zich de fitste vrouw op deze planeet noemen met een straat voorsprong op haar concurrenten. Bij de mannen ging de 23-jarige Justin Medeiros met de titel naar huis. Vorig jaar nog een verrassing van formaat want hij was de jongste CrossFit-kampioen ooit, deze editie bevestigde hij dus gewoon.

De CrossFit-games zijn altijd een gigantisch evenement en is verdomd amusant om naar te kijken. Hieronder de hoogtepunten van enkele weken geleden en we krijgen al spontaan goesting om er zelf aan te beginnen.

3 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties