Italië pakt goud op EK futsal Sport
Italië pakt goud op EK futsal

De Italiaanse futsalploeg heeft zaterdagavond het EK Futsal in Antwerpen gewonnen. De Squadra was in de finale met 3-1 te sterk voor favoriet Rusland, de eindstand stond bij rust al op het bord. Het is de tweede EK-trofee voor Italië, dat in 2003 het toernooi ook al eens won.

Tegen de gang van het spel in was het Italië dat na zeven minuten op voorsprong kwam. Kapitein Gabriel Lima toonde zijn torinstinct, door bij een hoekschop naar de eerste paal te lopen en staalhard in de verste winkelhaak te knallen.

Rusland herstelde zich en topschutter Eder Lima toonde zijn klasse: 1-1 na een knappe actie en dito knal. Italië kwam even later opnieuw op voorsprong via Murilo en even later counterde Daniel Giasson naar 3-1.

In de tweede helft plooide Italië terug en liet het het initiatief grotendeels aan de Russen. Maar die deden bitter weinig met het balbezit, op een schot van Eder Lima op de deklat na. Met nog vijf minuten op de klok begon de vermoeidheid en frustratie bij Rusland zichtbaar toe te nemen en kreeg Cirillo nog zijn tweede gele kaart.

De Italianen hielden makkelijk stand en vieren zo hun tweede EK-winst. Rusland moet zich troosten met de topschutterstitel voor Eder Lima, die in de finale zijn achtste van het toernooi maakte, en de zilveren medaille op dit Belgische EK.