Italië voorbij Kroatië naar halve finales op EK Futsal Sport
Italië voorbij Kroatië naar halve finales op EK Futsal
Sport

De Italiaanse nationale futsalploeg heeft zich dinsdagavond niet zonder moeite geplaatst voor de halve finales van het EK in Antwerpen. In de kwartfinale tegen Kroatië haalde Italië het zonder overschot met 2-1. Alle doelpunten vielen in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

De match kon niet beter beginnen voor Italië. Al na 40 seconden werkte Sergio Romano in een warrige spelfase de bal tegen de netten: 1-0, tot grote frustratie van een honderdtal Kroatische supporters achter het doel. Wat nadien volgde was Italiaans overwicht, al kon Kroatië in de zevende minuut wel een zeldzaam foutje afstraffen: Jelovcic tekende voor 1-1. Twee minuten later al kon Fortino orde op zaken stellen: 2-1. Dat was ook de stand bij de rust.

Na rust moest Kroatië komen, het legde meer verbetenheid aan de dag. Toch lieten de mannen van trainer Mato Stankovic zich op de linkerflank keer op keer rollen door de technisch sterke Vampeta, het nummer acht bij de Italianen en bijwijlen een streling voor het oog.

Bij het ingaan van de laatste tien minuten trapten beide ploegen op het doelhout en enkele minuten later maakte Kroatië zich al op voor een slotoffensief. Maar het bleef bij 2-1, ondanks nog een Kroatisch schot op de paal drie seconden voor affluiten.