Jenson Button "keek omlaag" tijdens pitstopincident Sport
Jenson Button "keek omlaag" tijdens pitstopincident
Sport

Jenson Button "keek omlaag" tijdens pitstopincident

Formule 1-piloot Jenson Button heeft voor het eerst meer uitleg gegeven over het pitstopincident tijdens de Grote Prijs in China. Hij stopte bij het team van Red Bull omdat hij naar beneden keek, zo vertelt hij zelf.

De Brit stopte tijdens de pitstop een halte te vroeg. De McLaren-rijder keek naar beneden toen hij de pits inreed en beging daardoor de komische blunder. "Ik keek naar beneden omdat ik een schakelaar om moest zetten, zoals bij ons gewoon is bij een pitstop. Ik dacht dat ik het juiste hendeltje had omgezet maar realiseerde me toen - terwijl ik nog aan het rijden was - ineens dat het de verkeerde schakelaar was", aldus Button.

Hij keek naar beneden om de juiste schakelaar uit te zetten. "Ik dacht dat ik bij het juiste team stond, maar dat was dus niet zo", aldus de wereldkampioen van 2009. "Ik ben me ervan bewust dat het er voor buitenstaanders misschien grappig uitzag, maar er zijn veel verschillende dingen die je op je stuurtje moet bedienen. Het is niet zo alsof je met een gewone personenauto voor een rood licht stopt."

Button liep door het incident slechts anderhalve seconde vertraging op en eindigde als vierde. Zijn ploegmaat Lewis Hamilton schreef de overwinning op zijn naam.

Bekijk het incident via YouTube:

Beeld: Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties