Kan je met 163 kg en flink wat overgewicht nog basketbal op hoog niveau spelen? Deze beer bewijst van wel

Connor toont dat het kan

College basketbal is in de Verenigde Staten heel ‘serious business’. Deze jongens trainen keihard en eigenlijk professioneel naast dat ze naar school gaan en velen onder hen hopen om ooit in de NBA te geraken. Kan je nu ook college basketbal als je met flink wat overgewicht kampt? Wij dachten van niet want je moet echt wel een hoog niveau hebben om te sporten op college niveau, maar een zekere Connor Williams bewijst het tegendeel.

Deze beer met een lengte van maar liefst 213 cm heeft flink wat overgewicht naargelang hij 163 kg weegt. Dat heeft hem echter niet tegen gehouden om zijn droom te volgen. Zo speelt hij nu voor New York school St John Fisher College in de derde divisie. Niemand kende hem, maar na afgelopen weekend zijn de Amerikanen dol op hem.

Er gaat namelijk een video viraal waar hij een beetje slungelig valt en zijn enkel flink bezeerd, maar daarna staat hij weer gewoon recht om onmiddellijk een heerlijk assist te geven. Je kan het niet verzinnen. Ook de commentators konden er wel van smullen

Williams krijgt online heel wat haat. Vooral bij dames die vaak lachen met zijn fysiek, maar hij krijgt wel immens veel steun van zijn vrienden en ploeggenoten. Zij vinden hem ondanks zijn gewicht namelijk wel een begenadigde basketballer. Hieronder zie je de video waar hij viraal mee is gegaan en nog enkele andere filmpjes van zijn kunstjes.