KV Mechelen klopt Bergen, Oostende pakt puntje in Gent Sport
KV Mechelen klopt Bergen, Oostende pakt puntje in Gent

AA Gent is vanavond in de eigen Ghelamco Arena niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende. KV Mechelen, Lierse en Charleroi konden wel winnen.

AA Gent - KV Oostende 1-1

Gent startte matig aan de wedstrijd. Een schot van Neto tegen de paal was lange tijd het enige wapenfeit. Oostende probeerde wel, maar ook de kustjongens kwamen niet tot een echte doelkans. Bij de rust stond het logischerwijs dan ook 0-0. Na de pauze kwamen de Buffalo's snel op voorsprong toen De Schutter de bal knullig voorbij zijn eigen doelman trapte. Oostende kwam meer en meer opzetten en Fernando Canesin rondde een kwartiertje voor tijd een prachtige aanval prima af: 1-1. Oostende was daarna de gevaarlijkste ploeg, maar scoren lukte niet meer.

KV Mechelen - Bergen 4-2

KV Mechelen heeft in eigen huis met 4-2 gewonnen tegen Bergen. Malinwa had daar wel wat Waalse hulp bij nodig. Zo verschalkten Timmermans en Francquart hun eigen doelman. Mokulu en Junker zorgden voor de andere Mechelse doelpunten. Matthys en Arbitman scoorden voor Bergen.

Lierse - KV Kortrijk 2-0

Een sterk Lierse heeft met 2-0 gewonnen tegen Kortrijk. Bourabia tekende al snel voor de 1-0 en debutant Tony Watt zorgde in de tweede helft voor de tweede treffer. Kortrijk was een schim van zichzelf en kwam niet tot scoren.

Charleroi - Cercle Brugge 2-0

De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen maar Kebano en Dewaest zorgden er halverwege de tweede helft toch voor dat de Carolo's de drie punten thuis houden. Een onmachtig Cercle druipt af.