Lance Armstrong dreigt 8,8 miljoen euro te moeten ophoesten Sport
Lance Armstrong dreigt 8,8 miljoen euro te moeten ophoesten
Sport

Lance Armstrong dreigt 8,8 miljoen euro te moeten ophoesten

In de strijd om zijn sponsorinkomsten heeft de levenslang geschorste ex-wielrenner Lance Armstrong een juridische nederlaag geleden. Een Texaans scheidsgerecht oordeelde woensdag dat de klacht van de Texaanse verzekeraar SCA Promotions, die van de Amerikaan de terugbetaling van 12 miljoen dollar (bijna 9 miljoen euro) aan premies voor Tourzeges eist, behandeld zal worden.

De advocaten van Armstrong, die zijn zeven Tourzeges moest teruggeven omwille van dopinggebruik, beweerden dat de regeling die in 2006 getroffen werd, onomkeerbaar is.

Dopingleugens

Het bedrijf uit Dallas had in 2004 geweigerd om Armstrong 7,5 miljoen dollar uit te betalen voor zijn zesde zege in de Ronde van Frankrijk, na de eerste dopingbeschuldigingen in het boek L.A. Confidential. Het kwam daarna tot een proces, waarin Armstrong zwoer geen prestatiebevorderende middelen genomen te hebben. De rechtbank geloofde Armstrong, waarna SCA uiteindelijk de premie diende te betalen.

Begin dit jaar bekende Armstrong doping gebruikt te hebben, nadat hij al zijn Tourzeges moest inleveren na het dopingrapport van het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA).

Foto Epa Lance Armstrong bij zijn zevende Tourzege

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties