Lierse pakt drie gouden punten Sport
Lierse pakt drie gouden punten

Lierse heeft een gouden zaak gedaan. In een match die voor de rust niet bekoorde, maar na de rust wel veel goals bood, won het met ongewone 2-4 cijfers. Cercle staat weer met beide voeten op de grond.

Lorenzo Staelens koos voor dezelfde elf als tegen KV Kortrijk, Liersetrainer Stanley Menzo viste Corstjens en Saidi op ten koste van Farag en Vercauteren. De studieronde leerde dat Lierse wel veel balbezit had, maar makkelijk in de buitenspelval liep. Een schot van Thomas Wils zoefde niet al te ver naast. De 0-0 na een halfuur was logisch. Met een prachtig doelpunt brak Wanderson de match open. Hij zette twee man op het verkeerde been en plaatste de bal schitterend in de bovenhoek, onbereikbaar voor Delle (0-1). Meteen stond de minst slecht spelende ploeg op voorsprong.

Cercle leek gretig uit de kleedkamer te komen, maar na de eerste acties zonder doelgevaar scoorde Lierse een tweede keer. Wanderson zorgde voor de assist, Mertens werkte de bal in eigen netten (0-2). Staelens greep in en haalde Van Acker naar de kant ten voordele van Etock. Uchebo kopte op de lat, maar verder kwam de thuisploeg niet. Staelens wierp zijn twee nog resterende aanvallers in de strijd, zodat Cercle met vier spitsen op het veld stond. Stef Wils kopte een vrije trap binnen (1-2), maar kreeg anderhalve minuut later rood, nadat hij Hoefkens onderuit had gehaald. Nog had Lierse geen gewonnen spel, want Uchebo verzilverde een fraaie actie Buyl-Buysse (2-2). En nog was het niet gedaan: Losada zette een penalty om na een domme strafschopfout van Mertens op Watt. Corstjens dreef in de slotminuut de score nog op (2-4).