Lierse-spelers bevestigen verhaal van Deman op proces-Ye

Op het proces rond gokchinees Ye en de vervalste wedstrijden in de seizoenen 2004-05 en 2005-06 heeft de rechtbank dinsdagnamiddag, na het verhoor van toenmalig SK Lierse-hulptrainer Patrick Deman, vijf voormalige spelers van de club verhoord. Yves Van Der Straeten, Cliff Mardulier, Marius Mitu, Igor Nikolovski en Laurent Delorge bevestigden grotendeels het verhaal van Deman […]

Op het proces rond gokchinees Ye en de vervalste wedstrijden in de seizoenen 2004-05 en 2005-06 heeft de rechtbank dinsdagnamiddag, na het verhoor van toenmalig SK Lierse-hulptrainer Patrick Deman, vijf voormalige spelers van de club verhoord. Yves Van Der Straeten, Cliff Mardulier, Marius Mitu, Igor Nikolovski en Laurent Delorge bevestigden grotendeels het verhaal van Deman en gaven toe dat ze geld hadden gekregen om bepaalde wedstrijden te verliezen.

“We wisten dat de club in geldnood zat en dat er spelerslonen, tekenpremies en verzekeringspremies niet betaald waren”, verklaarde toenmalig doelman Van Der Straeten. “Na een training sprak Paul Put over een nieuwe investeerder. Die vond de prijs die voor de club gevraagd werd, te hoog en daarom moesten we de volgende wedstrijden verliezen. Niemand van de spelersraad zag dat echter zitten.”

Enveloppes geld

De eerstvolgende wedstrijd werd overtuigend gewonnen. “Volgens Put was Ye boos omdat hij gezichtsverlies had geleden en was er geen andere oplossing dan te doen wat Ye vroeg”, verklaarde Laurent Delorge. “Vanaf dat moment werden er enveloppes met geld uitgedeeld om wedstrijden te verliezen.”

Na de winterstop werd Ye door de clubdirectie voorgesteld als nieuwe sterke man en bleven de vragen komen om wedstrijden te verliezen, aldus de vijf spelers. Ye kreeg niet altijd zijn zin en na de wedstrijd tegen RSC Anderlecht, die SK Lierse met 3 doelpunten moest verliezen maar waarin het 1-1 gelijk speelde, werd Ye woedend en bedreigde hij de spelersgroep. Vooral doelman Yves Van Der Straeten, die een sterke wedstrijd had gespeeld, moest het daarbij ontgelden.

Belga Foto PN (Laurent Fassotte, Yves Van der Straeten en Laurent Delorge in 2006)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments