"Matchfixing al jaren ook in Nederland" Sport
"Matchfixing al jaren ook in Nederland"
Sport

"Matchfixing al jaren ook in Nederland"

In de Nederlandse voetbalcompetitie zijn de afgelopen tien jaar met enige regelmaat wedstrijden gemanipuleerd. Dat zegt Paul R., een Nederlandse verdachte in een Duits onderzoek naar matchfixing.

Volgens de 45-jarige R. was hij slechts een tussenpersoon die geld voor anderen inzette op de Aziatische gokmarkt. R. wordt op z'n vroegst in het najaar uitgeleverd aan Duitsland, waar hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het manipuleren van elf voetbalwedstrijden in diverse landen. Hij zit volgens vorig november vast vanwege heling van gestolen schilderijen. Dat schrijft De Volkskrant.

Volgens R. kunnen kenners als hij op goksites zien dat een wedstrijd wordt gemanipuleerd. Dat kan door de quoteringen van teams nauwlettend in de gaten te houden. De verdachte vindt het vreemd dat justitie en een onderzoekscommissie van de minister van Sport hem nog niets hebben gevraagd over matchfixing in Nederland. "Ze moeten met de juiste deskundige spreken", zegt hij.

Competitiemanager Gijs de Jong van de Nederlandse Voetbalbond KNVB hoopt ook dat justitie met R. zal praten. "De KNVB is voor justitieel onderzoek, liefst zo snel mogelijk", aldus De Jong.

Belga

Archieffoto: Een boot met spelers en staf van het Nederlands elftal maakt een rondvaart door de grachten van Amsterdam.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties