Miljoenentalent Anderlecht in selectie Rode Duivels Sport
Miljoenentalent Anderlecht in selectie Rode Duivels
Sport

Miljoenentalent Anderlecht in selectie Rode Duivels

"Eindelijk", zullen heel wat Anderlecht-fans roepen. Dé grote verrassing bij de selectie van de Rode Duivels is niemand minder dan aanvallende middenvelder Dennis Praet, die net nog een prijskaartje van meer dan tien miljoen euro kreeg opgeprikt.
Op woensdag 12 november spelen de Rode Duivels een oefenwedstrijd tegen het niet te onderschatten IJsland, dat zowel Nederland als Turkije afdroogde in de huidige kwalificatiecampagne. Vier dagen later volgt het echte kwalificatiewerk tegen Wales. Traditiegetrouw kondigde opperbaas Marc Wilmots de uitverkorenen aan die in beide wedstrijden mogen aantreden. Daarin zaten twee opvallende namen: de reïncarnatie van Christian Benteke en de allereerste – en langverwachte – selectie van Anderlechts goudhaantje Dennis Praet, die zich keer op keer in de kijker speelt en zijn transferprijs week per week doet stijgen.

Ondertussen wordt die al geschat op minstens tien miljoen euro, een bedrag dat hij absoluut verdient, zo vond ook Aad de Mos in Het Laatste Nieuws. “Ik ben ervan overtuigd dat hij een wereldtopper kan worden. Echt. Toen ik Praet tegen Arsenal die ene bal in de lucht zag doortikken, moest ik aan Reus denken. Hij kan zijn opvolger worden. En Praet is een uitzonderlijk talent met enorm veel potentieel. Tegen Arsenal speelde hij op zijn één been mee”, klonk het.

Benieuwd of de 20-jarige topper volgende week al speelkansen krijgt van opperhoofd Wilmots, al beseft hij maar al te goed dat het Belgisch middenveld bulkt van het uitzonderlijk talent. Hieronder de volledige selectie die vanmiddag door Wilmots werd bekendgemaakt.

Doelmannen: Courtois, Mignolet, Gillet.
Verdedigers: Alderweireld, Ciman, Denayer, Kompany, Lombaerts, Pocognoli, Vanden Borre en Vertonghen.
Middenvelders: Dembélé, Chadli, De Bruyne, Fellaini, Nainggolan, Praet en Witsel.
Aanvallers: Benteke, Ferreira-Carrasco, E. Hazard, R. Lukaku, Januzaj, Mertens en Origi.

(KDN)

polls & surveys

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties