Nederlandse motorcrosser Herlings gewond bij auto-ongeluk Sport
Nederlandse motorcrosser Herlings gewond bij auto-ongeluk
Sport

Nederlandse motorcrosser Herlings gewond bij auto-ongeluk

De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings is zondagavond gewond geraakt bij een auto-ongeluk in Rusland. Dat is maandag bekendgemaakt op zijn website.

De 17-jarige KTM-rijder, die in een ziekenhuis in Moskou ligt, heeft een hersenschudding opgelopen en diverse verwondingen in zijn gezicht. "En door een scheur in zijn neus is er vocht in de hersenen terechtgekomen", laat Johan Decker, directeur sport van de motorbond KNMV, weten. "De begeleiding van Jeffrey probeert zo snel mogelijk een vliegtuig te regelen, zodat hij naar Nederland of België kan vliegen onder begeleiding van een arts." Het is niet bekend hoelang de MX2-rijder is uitgeschakeld.

De auto waarin Herlings zat is achterop een stilstaande vrachtwagen gereden. Twee andere inzittenden van de auto liepen beenletsels op. Decker: "Jeffrey is er nog goed van afgekomen. De bestuurder van de auto heeft zijn knie verbrijzeld en de andere gewonde heeft zijn been op meerdere plaatsen gebroken."

Herlings was in Rusland voor de Grote Prijs. Door twee zeges verstevigde hij zijn leidersplaats in de MX2-klasse.

Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties