Neemt De Gendt revanche in WK-tijdrit? Sport
Neemt De Gendt revanche in WK-tijdrit?
Sport

Neemt De Gendt revanche in WK-tijdrit?

Thomas De Gendt heeft woensdagnamiddag iets recht te zetten in de WK-tijdrit in Valkenburg. Het wereldkampioenschap van vorig jaar in Kopenhagen werd een afknapper zonder weerga.

Een vijftigste plaats op dik zes minuten van winnaar Tony Martin, de derde van de Giro van dit jaar wordt er liever niet meer aan herinnerd. "Niet normaal, wat er toen gebeurde. Als ik een goeie dag heb in zo'n tijdrit kan ik bij de beste tien uitkomen. Maar toen? Een slechte dag, een overladen programma, veel stress, wat ziekjes. Een dag om snel te vergeten."

Dat het in Valkenburg beter zal zijn staat nu al vast. Het parcours staat de renner van Vacansoleil-DCM alvast aan. "Veel verdoken stukken vals plat en de Cauberg als uitsmijter: dat ligt me wel."

Status

Dat Thomas De Gendt voor het WK tijdrijden vooraf niet als favoriet wordt getipt komt de naar Semmerzake uitgeweken Waaslander goed uit. Want de verhoogde status die hij aan zijn derde plek in het eindklassement van de Giro overhield begint blijkbaar af en toe te wegen.

"Als ik tweede word in de koninginnenrit van de Vuelta zijn ze bij Vacansoleil-DCM ontgoocheld. Net alsof ik het allemaal maar uit mijn mouw te schudden heb."

"En recent keek ik terug naar beelden van een Vueltarit waarin ik ook in de spits zat. Als ik naar het commentaar op televisie luisterde, zaten ze daar op 60 kilometer van de finish al te voorspellen hoe ik de etappe zou winnen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties