Niet Francky Dury maar René Girard wordt nieuwe Rijsel-coach Sport
Niet Francky Dury maar René Girard wordt nieuwe Rijsel-coach
Sport

Niet Francky Dury maar René Girard wordt nieuwe Rijsel-coach

René Girard wordt de nieuwe coach van de Franse eersteklasser Rijsel. Dat hebben AFP en enkele andere Franse media vrijdag uit goede bron vernomen. Zulte Waregem-coach Francky Dury, vorige maand nog verkozen tot Trainer van het Jaar in de Belgische competitie, was een van de twee andere kandidaten voor de job, maar werd uiteindelijk niet gekozen.

De 59-jarige Girard, die verkozen werd boven Dury en de Zwitser Lucien Favre (Borussia Mönchengladbach), volgt de naar AS Roma vertrokken Rudi Garcia op. Zijn komst zou vrijdag of zaterdag geofficialiseerd moeten worden, de officiële voorstelling zou voor maandag zijn.

Niet Europees

Girard werd in 2012 verrassend kampioen met Montpellier maar bereikte na afloop van vorig seizoen geen akkoord met het clubbestuur om zijn contract te verlengen. Hij was meteen de topkandidaat voor de functie van coach bij 'Les Dogues'.

Rijsel eindigde afgelopen seizoen pas zesde in de Franse Ligue 1 en speelt volgend seizoen voor het eerst sinds 2008 geen Europees voetbal.

Belga Beeld: Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties