“Nog mooier dan de eerste wereldtitel”

Sven Nys veroverde zaterdag in het Amerikaanse Louisville op 36-jarige leeftijd voor de tweede keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden bij de elite. In de slotronde liet hij Belgisch kampioen Klaas Vantornout achter zich. “Deze wereldtitel is nog mooier dan de eerste”, vertelde Nys na afloop van de cross. “Dit is schitterend, […]

Sven Nys veroverde zaterdag in het Amerikaanse Louisville op 36-jarige leeftijd voor de tweede keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden bij de elite. In de slotronde liet hij Belgisch kampioen Klaas Vantornout achter zich. “Deze wereldtitel is nog mooier dan de eerste”, vertelde Nys na afloop van de cross.

“Dit is schitterend, zeker nadat ik vorig seizoen in een vlaag van teleurstelling zei dat het WK voor mij niet meer hoefde. Ik wil op de eerste plaats al mijn fans hier in de Verenigde Staten bedanken. Zij maakten er de afgelopen dagen iets speciaals van. Met mijn tweede wereldtitel is mijn carrière echt af. Over de toekomst ga ik nog geen uitspraken doen”, aldus Nys.

“Halfweg koers kreeg ik een platte band en het kostte heel wat krachten om aan te klampen. In de slotfase plaatste ik mijn beslissende versnelling net voor de hindernissen, daarna was het volle gas richting finish.”

Rudy De Bie

De Belgische bondscoach Rudy De Bie was in de wolken met de wereldtitel voor Nys en het zilver voor Vantornout. “Sven verdient deze wereldtitel na een schitterend seizoen”, stamelde De Bie.

“Hij kende even een dipje na zijn ziekte, maar verzorgde zich goed en misschien had hij daardoor nu wel dat surplus aan krachten om zijn tweede wereldtitel te pakken”, verduidelijkte De Bie. “Hij reed een uitstekende cross, het publiek werd telkens gek als hij over de balkjes sprong.”

De Bie analyseerde ook de prestaties van de hele Belgische ploeg, die met vier medailles net onder de verwachtingen bleef. “Over het algemeen ben ik tevreden over onze prestaties. Ik denk dat we kunnen spreken over een positieve balans.”

Foto Photo News

Leave a Reply

Your email address will not be published.