Nys: "Ik voel me zeker geen verliezer" Sport
Nys: "Ik voel me zeker geen verliezer"
Sport

Nys: "Ik voel me zeker geen verliezer"

Tweevoudig wereldkampioen Sven Nys moest zondag tevreden zijn met het zilver op het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide. De zege ging naar de Tsjech Zdenek Stybar. "Ik voel me zeker geen verliezer", zei Nys na afloop.

"Twee à drie rondes voor het einde trapte ik harder en zag ik dat Zdenek moeite had om me te volgen, toen dacht ik echt dat ik kon winnen", aldus de 37-jarige Belgische kampioen. "Daarna beging ik een foutje, waarbij ik ten val kwam. Zo kwam hij terug in mijn wiel. Vervolgens gebruikte ik een halve ronde om te recupereren. Ik wachtte de laatste ronde af, om misschien daarin nog iets te forceren, maar dat lukte niet."

"Wellicht was Stybar mentaal frisser, want hij doet niet een heel veldritseizoen mee. Daarnaast was het ook zwaar voor mij, want iedereen verwachtte dat ik zou winnen. Ik ben toch blij met de tweede plaats, gezien mijn leeftijd. Ik voel me zeker geen verliezer."

"Ik hou ervan om tegen Zdenek te rijden. Ik zou willen dat hij meer in het veld aantreedt. Dat zou goed zijn voor de cyclocross."

"Ook wil ik er nog op wijzen dat het niveau van het veldrijden wel degelijk hoog is. Ik hoop dat de pers niet meldt dat het tegendeel waar is en dat er 'slechts' een wegrenner gewonnen heeft. De wereld moet inzien dat deze races topniveau zijn", stelde Nys, die wereldkampioen werd in Sankt Wendel (2005) en Louisville (2013).

Belga

Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties