Nys spuit mist over toekomstplannen Sport
Nys spuit mist over toekomstplannen
Sport

Nys spuit mist over toekomstplannen

Wordt het seizoen 2013-2014 echt het laatste jaar van Sven Nys als crosser? Na het behalen van zijn wereldtitel in Louisville was de vraag niet uit de lucht. Een antwoord had de 36-jarige Nys er nog niet op.

"Als ik naar mijn moeder moet luisteren, kan ik er inderdaad beter mee ophouden", vertelde hij. "Ik kreeg ze meteen na mijn overwinning aan de telefoon. 'Sven stop, ik kan er niet meer tegen', klonk het. Ook bij mezelf is de drang groot om bij mijn eerder genomen beslissing te blijven. Stefan Everts neem ik daarbij graag als voorbeeld. Ook hij stopte als wereldkampioen en dat lijkt me na mijn carrière het mooiste wat er is. Maar uiteraard moet ik alles nu opnieuw bekijken. Ik heb de juiste mensen rond mij die samen met mij die beslissing kunnen nemen."

Superprestige

"Ik kan er natuurlijk ook niet naast kijken dat ik nog een heel jaar op heel hoog niveau gepresteerd heb", gaat de 'Kannibaal van Baal' verder. "Alleen door ziekte ging het rond de jaarwissel wat minder. Daardoor verspeelde ik kans op eindwinst in de bpost bank trofee en is Niels Albert in de Superprestige sterk komen opzetten. Dus moest ik me andere doelen stellen. Het BK kwam iets te vroeg. In het WK was het wel raak omdat ik na die ziekteperiode goed blijven werken ben."

"De Superprestige blijft nu nog een hoofddoel. Maar ik mag niet te overmoedig worden want er wacht me een zware week met het verwerken van de jetlag en met huldigingen allerhande. Gelukkig is er woensdag de wedstrijd in Maldegem. Da's tenminste al een dag dat ze me niet kunnen huldigen. Ik zal mijn management nodig hebben om aan de alarmbel te trekken en om mensen duidelijk te maken dat ik niet alle vragen met een 'ja' kan beantwoorden. Anders haal in het weekend misschien niet met de crossen van Lille en Hoogstraten."

Belga

Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties