Parket eist zes jaar cel voor ‘gokchinees’

Het federaal parket heeft dinsdagmiddag een gevangenisstraf van 6 jaar en een boete van 1,1 miljoen euro gevorderd tegen Zheyun Ye, de spilfiguur in het dossier rond de vervalste voetbalwedstrijden in de seizoenen 2004-05 en 2005-06. Voor Pietro Allatta en Olivier Suray, zijn dichtste handlangers, vroeg het parket 30 en 24 maanden cel, en voor […]

Het federaal parket heeft dinsdagmiddag een gevangenisstraf van 6 jaar en een boete van 1,1 miljoen euro gevorderd tegen Zheyun Ye, de spilfiguur in het dossier rond de vervalste voetbalwedstrijden in de seizoenen 2004-05 en 2005-06. Voor Pietro Allatta en Olivier Suray, zijn dichtste handlangers, vroeg het parket 30 en 24 maanden cel, en voor voormalig SK Lierse-trainer Paul Put eveneens 24 maanden. De betrokken spelers riskeren celstraffen van 10 tot 20 maanden.

Voormalig La Louvière-voorzitter Flippo Gaone en advocaat Laurent Denis wil het federaal parket gestraft zien met 18 maanden cel, SK Lierse-advocaat Christiaan De Nyn met 6 maanden cel en voormalig Verbroedering Geel-manager Bruno Belmans met 12 maanden cel. Het parket eiste ook nog de verbeurdverklaring van ongeveer 1,7 miljoen euro voor Zheyun Ye, 350.000 euro voor Pietro Allatta, en voor de spelers van SK Lierse, het geld dat ze van Ye ontvangen hadden.

Foto’s Belga, PN: Openbare aanklager Jean-Pascal Thoreau (links) en Zheyun Ye BELGA

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments