Portillo (ex-Real en -Club Brugge) beschuldigd van omkoping Sport
Portillo (ex-Real en -Club Brugge) beschuldigd van omkoping
Sport

Portillo (ex-Real en -Club Brugge) beschuldigd van omkoping

De naam van Javier Portillo (foto boven), die bij Real Madrid werd opgeleid en in 2005-2006 voor Club Brugge speelde, wordt genoemd in een Spaans omkoopschandaal. In sportkrant Marca vertelt zijn voormalige Hércules-trainer Quique Hernández dat Portillo Abraham Paz, een verdediger bij tweedeklasser Sabadell, gevraagd heeft om een wedstrijd met opzet te verliezen. Sabedell verloor de match maar Paz ontkent dat dat opzettelijk gebeurde.

Quique Hernández zou op 9 mei met Lluis Carreras, de ex-coach van tweedeklasser Sabadell, gebeld hebben. Hernandéz zou hem hebben verteld dat Paz in minstens drie matchen had valsgespeeld. Eén van die matchen was tegen Hércules. Hércules won die wedstrijd met 3-1, volgens Hérnandez na tussenkomst van Javier Portillo.

In datzelfde telefoongesprek voorspelde de coach dat Sabadell geen partij meer zou winnen, en dat gebeurde ook: Sabadell speelde twee keer gelijk en verloor drie keer.

Daarop ondervroeg Sabadell-voorzitter Joan Soteras Paz maar de verdediger ontkende alles. Ook Hernández heeft geen harde bewijzen tegen de spelers.

FiVr Archieffoto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties