Primeur volgend jaar op Wimbledon! Speelsters mogen eindelijk... zwart ondergoed dragen Sport
Primeur volgend jaar op Wimbledon! Speelsters mogen eindelijk... zwart ondergoed dragen
Sport

Primeur volgend jaar op Wimbledon! Speelsters mogen eindelijk... zwart ondergoed dragen

Tennisspeelsters die deelnemen aan Wimbledon zullen vanaf volgend jaar niet meer verplicht worden om wit ondergoed of andere onderkleding te dragen. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. Verschillende speelsters hadden dit al aangeklaagd, omdat ze zo ook tijdens hun menstruatieperiode in het wit moesten spelen. Daar komt nu dus een einde aan.

Voormalig olympisch kampioene Monica Puig liet zich ooit ontvallen dat het haar extra mentale stress opleverde om in wit ondergoed te moeten spelen. Ze zei: “Ik bad dat het toernooi niet samenviel met mijn regels.” De Britse tennisster Heather Watson gaf zelfs toe dat ze haar menstruatieperiode buiten het toernooi plande.

Al 145 jaar wit

En nu heeft de All England club dus oren gehad naar de vraag van de speelsters. Topvrouw Sally Bolton zei: “De kledingregel wordt aangepast en er mag vanaf 2023 geopteerd worden voor gekleurde onderkleding. Het is onze hoop dat het aanpassen van het reglement spelers zal helpen om zich volledig te kunnen concentreren op hun prestaties.” Dat er nu ook onderkleding van een andere kleur mag gedragen worden, is een echte mijlpaal.

Al sinds 1877 – 145 jaar dus – is de verplichte witte kledij één van de heilige huisjes van het Britse grandslamtoernooi. De regels rond kledij zijn ultra-streng op Wimbledon. Zo moest Venus Williams in 2017 haar gekleurde beha vervangen door een wit exemplaar. Officials durven een wedstrijd stilleggen als ze merken dat niet aan de strenge regels wordt voldaan. De reglementen omtrent de witte kledij kwamen er destijds omdat men vrouwen wilde behoeden voor zichtbare transpiratie, wat heel ongepast was in het Victoriaanse tijdperk.

(Bron: nieuwsblad.be - Intropic: Unsplash)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties