Quintana wint koninginnenrit Ronde van het Baskenland Sport
Quintana wint koninginnenrit Ronde van het Baskenland
Sport

Quintana wint koninginnenrit Ronde van het Baskenland

De Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) heeft donderdag de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland (Spa/WorldTour) op zijn naam geschreven.

Na 151,6 kilometer met start in Trapagaran en aankomst in Eibar stormde een kopgroep van zeven renners na de laatste beklimming van de dag op de eindmeet af. Het leek tot een spurt te zullen komen, maar Quintana was bij de pinken en wist zijn landgenoot Sergio Henao (Sky) met enkele meters te verschalken.

De Spanjaard Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff) mocht als derde mee het podium op. De Colombiaan Carlos Alberto Betancur (AG2R-La Mondiale) pakte de vierde plaats, voor de Sloveen Simon Spilak (Katusha), de Australiër Richie Porte (Sky) en de Fransman Jean-Christophe Peraud (AG2R-La Mondiale), die na de finish nog tegen het asfalt ging. Henao behoudt wel zijn leiderstrui, maar ziet Quintana naderen tot op zes seconden.

Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) en Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) stapten af tijdens de vierde rit.

Vrijdag volgt de vijfde etappe in deze Ronde van het Baskenland, een rit over 166,1 kilometer tussen Eibar en Beasain.

Foto: PN Nairo Quintana

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties