Real Madrid en Barcelona falen niet Sport
Real Madrid en Barcelona falen niet

Real Madrid en FC Barcelona hebben zondag allebei hun competitiewedstrijd gewonnen. Landskampioen Madrid versloeg Granada met 3-0, Barcelona won thuis met 1-0 van Valencia.

Bij Real Madrid opende Cristiano Ronaldo (foto boven) na een klein half uur spelen de score met een afgeweken bal. Voor de Portugese goalgetter was het zijn tweehonderdste competitiedoelpunt: 3 voor Sporting Portugal, 84 voor Manchester United en 113 voor de Koninklijke.

In de tweede helft trapte Ronaldo zijn tweede van de avond in het doel van Granada-keeper Tono. Gonzalo Higuaín scoorde op het eind nog de 3-0, al stond zijn ploegmaat Karim Benzema buitenspel bij die fase.

Barcelona - Valencia

In het Camp Nou startte Alex Song voor het eerst sinds zijn overgang van Arsenal naar de Blaugrana in de basis. Iets voorbij twintig minuten haalde linksback Adriano uit met een keiharde knal die prachtig in het doel van Diego Alves zoefde. Cesc Fàbregas kreeg dé kans om de voorsprong uit te breiden, maar hij kwam niet tot scoren.

Ook in de tweede helft trapte de ex-Arsenalspeler een grote kans hoog over. Een goal van de bezoekers werd wegens buitenspel afgekeurd. Valencia kwam beter in de match, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Bij de thuisploeg werd sterspeler Lionel Messi goed uit de match gehouden. Het bleef 1-0 voor de Catalanen.