Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller Sport
Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller
Sport

Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Gioteck SC3 Pro wireless controller kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Gioteck is een hardware bedrijf die third party controllers, accessoires en headsets maakt voor consoles en de PC. Gioteck maakt steeds meer een naam voor zichzelf mede door de kwaliteit die je krijgt voor gunstige prijzen. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om de Gioteck SC3 Pro controller onder de loep te nemen. Of deze controller de moeite waard is, lees je in deze review.

Geadverteerd voor de Nintendo Switch, maar..

De Gioteck SC3 Pro controller die wij hebben ontvangen, wordt geadverteerd als een controller voor de Nintendo Switch. Op de doos van de controller staat alleen de Nintendo Switch, geen andere platforms. Deze controller kan je echter ook gebruiken op de PC of op Android. Pas als je de handleiding opent, zie je in het klein staan dat de controller ook compatibel is met een PC of Android-apparaat.

Verbinden van de controller kan op twee manieren, namelijk via een USB-C-kabel of via bluetooth. Er is helaas geen low latency dongle. Bluetooth werkt goed, maar een dongle is altijd stabieler en met minder vertraging. Wil je geen vertraging omdat je een game speelt waar je heel precies moet zijn, denk bijvoorbeeld aan een fighting game zoals Mortal Kombat 11 waar je een combo reeks perfect en snel moet uitvoeren, dan is een bekabelde verbinding de beste keuze.

Verbinden gaat best eenvoudig. Een kabelverbinding is plug and play. Gewoon aansluiten en je kan beginnen met spelen. Je hoeft geen speciale driver te downloaden om de controller te laten werken op je PC. Voor bluetooth, moet je de eerste keer de home-knop ingedrukt houden totdat de lichtjes wit beginnen te knipperen. De controller is dan in een bluetooth verbindingsmodus. Op je Nintendo Switch, PC of Android smartphone zoek je vervolgens naar de Gioteck SC3 Pro wireless controller en klik je op verbinding maken. Vervolgens is de controller verbonden en gereed om te gebruiken. De eerstvolgende keer hoef je alleen maar één keer op ‘home’ te drukken voor een draadloze verbinding.

Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller

Prijs en inhoud

De Gioteck SC3 Pro wireless controller is gunstig geprijsd. De controller heeft een adviesprijs van €49,99 wat best goed is voor wat je krijgt aan functionaliteit, maar daarover later meer. De controller is verkrijgbaar in de kleuren volledig zwart of wit met zwarte knoppen. Persoonlijk vinden wij de witte controller beter ogen.

In de doos van de controller is uiteraard de controller zelf te vinden. Verder is er een handleiding waar goed staat hoe de controller verbonden moet worden met een Nintendo Switch, een PC of een Android smartphone of tablet. Een lange USB-C-kabel is inbegrepen in de doos voor een bekabelde verbinding. Eenmaal aangesloten zit de kabel stevig vast en laat niet makkelijk los.

Helemaal geweldig is dat deze controller komt met een set extra analoge sticks. De sticks van deze controller zijn namelijk magnetisch verbonden. De extra sticks zijn ietsje langer waardoor deze minder gevoelig zijn, omdat er meer travel distance is. Zo kan je bijvoorbeeld in een potje Splatoon 3, net wat preciezer mikken. Extra’s sticks zien we terug in hele dure Pro controllers, maar Gioteck heeft deze gratis bijgevoegd bij de SC3 Pro. De magneet is sterk, waardoor de sticks heel stevig verbonden blijven aan de controller. Het is niet zo dat wanneer je een intense game speelt, dat de sticks ineens los kunnen raken. Je moet echt met twee vingers een stick loskoppelen van de magneet.

Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller

Oogt heel cool aan

De Gioteck SC3 Pro wireless controller heeft een Nintendo knoppen-layout. Alle knoppen zijn aanwezig waaronder de D-pad, de analoge sticks, de plus en min-knoppen, de face buttons en de triggers. De controller is ietsje groter dan de Nintendo Switch Pro-controller, maar ook de Xbox Wireless of de PS5 DualSense-controllers. Daardoor is de SC3 geschikt voor niet alleen mensen met kleine, maar ook grote handen.

Over het geheel van de behuizing heeft Gioteck een hele coole RGB LED-strip ingebouwd. Deze kleurt behoorlijk fel en oogt daardoor indrukwekkender dan de lichtjes van bijvoorbeeld de DualSense-controller van de PlayStation 5. Standaard is er een lava orange-kleur ingeschakeld, maar gebruikers kunnen via de program button aan de achterkant van de controller, de kleur van de verlichting naar wens aanpassen.

De controller ziet er heel strak uit, maar Gioteck heeft ook goed gedacht aan comfort. Zo is er een texture laag afgewerkt aan de onderkant van de controller voor een betere grip. De analoge sticks hebben ook een rubberen afwerking aan de top, zodat je vingers niet zullen slippen tijdens het spelen van intense games. Het enige wat beter kon is het gewicht van deze controller. Het voelt namelijk erg licht aan, iets wat je niet zou verwachten van een controller met de afmetingen 16cm x 12.8cm x 7cm. Voor ons gevoel voelt de controller in de hand meer aan als premium speelgoed dan een premium game controller.

Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller

Trilmotor en batterijduur

Dit probleem had opgelost kunnen worden met een grotere batterij of krachtigere trilmotors. Dit is een punt waar Gioteck zeker naar kan kijken bij een eventuele opvolger. De trilmotors van de SC3 zijn prima en doen wat het moet doen, maar de HD-rumble van de Nintendo Switch Pro-controller is op dit gebied duidelijk veel beter.

Een grotere batterij had deze controller ook meer gewicht kunnen geven. Helaas heeft Gioteck gekozen voor een vrij kleine batterij met een capaciteit van 750 mAh. Om een vergelijking te maken, de Switch Pro controller heeft een batterij met een capaciteit van 1300mAh en gaat maximaal 40 uur mee. Deze controller gaat tussen de 8 en 20 uur meer. De verlichting op de controller, hoe cool deze ook oogt, neem wel een enorme hap van je totale batterijduur. Als je bekabelt speelt is dit natuurlijk geen issue. Voor de grootte van deze controller hadden wij toch graag een groter batterij gezien.

Review: Gioteck SC3 Pro wireless controller – een gunstig geprijsde pro controller

Edge tijdens het gamen

Een groot pluspunt van deze Gioteck SC3 controller is dat het beschikt over Pro-controller functionaliteit. Aan de achterkant van de SC3 zijn er namelijk twee extra back buttons te vinden. Dit is een feature die we terugzien in controllers die meer dan €130 kosten. De back buttons kunnen gebruikers zelf instellen door de program button aan de achterkant van de controller in te drukken. De controller knippert dan in het rood. Nu kan je een knop indrukken om de back button dezelfde functionaliteit te geven. Denk bijvoorbeeld aan het gooien van een verfgranaat in Spaltoon 3, die je nu snel via de back button kan activeren met je ringvinger.

Een andere handige feature is dat deze controller beschikt over een 3.5mm headphone jack, iets wat de Switch Pro-controller helemaal niet heeft. Gebruikers kunnen net als bij een Xbox of PlayStation-controller, eenvoudig een bedrade headset aansluiten. Bovendien zijn er twee kleine knoppen aan de onderkant waarmee je het volume kan verhogen of verlagen. Volledige audio-bediening op je controller dus. Op het gebied van Pro-controller functionaliteit, geeft de SC3 heel veel voor weinig geld.

Conclusie

De Gioteck SC3 Wireless Pro Controller is een goed alternatief voor de Nintendo Switch Pro-controller. Voor minder geld dan de prijs van een Switch Pro-controller, krijg je een controller met veel meer functies zoals twee extra back buttons, betere grip door onderdelen met texture, headset ondersteuning, ondersteuning voor PC en Android en magnetisch verbonden analoge sticks. De officiële Switch Pro-controller is op twee gebieden beter en dat is HD-rumble en batterijduur. Met de SC3 Pro-controller krijg je veel voor maar een bedrag van €49,99 en is daarom zeker een optie op te overwegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties