Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer Sport
Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer
Sport

Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Kirby’s Return to Dream Land Deluxe kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

De Nintendo Wii was een zeer succesvolle console, maar de games waren dat niet echt. Veel mensen hebben een Wii-console aangeschaft met Wii Sports en een Mario-game, dat was het veel. Veel vette games zijn ondergewaardeerd gebleven. Eén van die games is Kirby’s Return to Dream Land, een geweldige 2D platformer die verscheen in 2011. Deze game kwam niet helemaal tot zijn recht op de Wii en daarom heeft Nintendo deze game als een Deluxe-versie opnieuw uitgebracht op de Switch. Is Kirby’s Return to Dream Land Deluxe de moeite waard?

Een buitenaards schip repareren

Voor wie niet bekend is met het verhaal van Kirby’s Return to Dream Land, een korte omschrijving. In deze game crasht Magolor in de wereld van Kirby met zijn ruimteschip. Tijdens de crash raken verschillende onderdelen van Magalor’s schip los. Jij als Kirby gaat vervolgens op avontuur in acht verschillende werelden bestaande uit meerdere stages om alle onderdelen van Magalor’s schip te vinden en het weer zo goed als nieuw te maken.

Deze game kan je alleen spelen of maximaal met drie vrienden in couch co-op. Spelers kunnen naadloos inschakelen door een controller op te pakken en mee te doen. Alleen speler 1 is Kirby de overige spelers zijn: Meta Knight, King Dedede en Waddle Dee. Co-op is vermakelijk maar behoorlijk chaotisch en het maakt de game nog makkelijker. Levels lijken eigenlijk gemaakt te zijn voor de speler die Kirby controleert. Bazen bijvoorbeeld, maken geen kans als je met vier personages tegelijk aanvalt.

In de acht werelden kom je in verschillende 2D levels met verschillende vijanden, obstakels, uitdagingen en bosses. De game begint heel makkelijk, je rusht werkelijk door de eerste levels alsof het niets is. Na twee uur ongeveer, wordt het uitdagender en vermakelijker, want je moet dan echt Kirby’s copy-abilities juist gebruiken om te kunnen vorderen. Met name de laatste paar levels zijn heel goed gedaan. Het is alleen jammer dat niet de volledige 7 uur van story mode, van hetzelfde niveau en uitdaging is. Nadat je de game hebt uitgespeeld, krijg je toegang tot challenge stages. Hier heb je maar één copy-ability en daarmee moet je het doen in een bepaalde tijd. De echte uitdaging van deze game begint dus nadat je de main story hebt uitgespeeld.

Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer

Kopiëren van krachten blijft leuk

Wat het spelen met de kleine schattige roze bal al tientallen jaren leuk maakt is zijn kracht om andere krachten over te nemen. In deze game kan je een heleboel nieuwe vaardigheden krijgen door vijanden op te eten. Een vijand met een zwaard geeft, Kirby een zwaard. Door een ‘Hot Head’ op te eten, krijg je de krachten om vuurballen te gooien. Zo zijn er 22 transformaties als het ware voor Kirby die allemaal zorgen voor unieke gameplay-elementen en Kirby voorzien van een coole nieuwe uitstraling.

Naast alle standaard copy-abilities kan Kirby in deze game ook beschikken over 5 superaanvallen. Ook deze moet je krijgen door vijanden op te zuigen, maar dit zijn de zogenaamde Super-vijanden. Door een Super Blade Knight op te zuigen, krijg je bijvoorbeeld de beschikking over een gigantisch zwaard waarmee je letterlijk de helft van het scherm kan raken met één beweging.

Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer

Deluxe waardig

Wanneer Nintendo een game in een Deluxe-versie uitbrengt, blijft het vaak niet alleen bij een opgepoetste game die opnieuw wordt uitgebracht. In Kirby’s Return to Dream Land Deluxe is er namelijk ook een extra story mode te vinden die draait om Magolor.

Dit is een epiloog die je ontgrendeld nadat je Kirby’s story hebt uitgespeeld. In hoofdstuk Magolor sta jij in de schoenen van Magalor die zijn krachten heeft verloren. In deze content die je in pakweg 2 uur uitspeelt, begin je als zwakkeling en transformeer je in een powerhouse tegen het einde. Door vijanden uit te schakelen, krijgt Magalor namelijk magic points. Deze kan je spenderen om Magalor’s krachten terug te krijgen. Level design steekt hier goed in elkaar, maar is wel ietsje anders, want Kirby en zijn copy-abilities zijn hier niet aanwezig. Ook dit verhaal kan je alleen of samen met drie vrienden in co-op spelen.

Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer

Merry Magoland

Nadat je beide stories hebt uitgespeeld, is er nog meer te doen in deze game namelijk een bezoek aan Merry Magoland. Dit is een kermis waar je cosmetische items kan ontgrendelen en verschillende minigames kan spelen. Een aantal minigames waren al beschikbaar in het origineel, en deze Deluxe-versie heeft nog eens extra mini-games gekregen.

De minigames zijn leuk als je er een party game van maakt. Zo kan je als een ninja shurikens gooien en onderling vechten voor de meeste punten. De nieuwe minigames zijn interessanter en ogen net wat meer dan een simpele minigame die je zou tegenkomen in een Mario Party-game. Booming Blast is er eentje. Hier ben je in een top down view aan het laser schieten met drie anders spelers, een kleine Battle Royale als het ware. In Magalors book shelves, ben je in een bibliotheek waarbij Magalor een boek toont en alle spelers dezelfde moeten vinden om punten te scoren.

Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Een hele vermakelijke 2D platformer

Graphics en performance

Grafisch zijn er ook stappen gemaakt. Deze game heeft op de Nintendo Switch veel meer details dan de Wii-versie. Kirby, vijanden en omgevingen zien er net wat scherper uit. Animaties lijken ook vloeiender te zijn. De game houdt op alle momenten een stabiele 60 FPS vast. In de docked-modus draait deze game op een 1080p en in handheld-modus op een 720p-resolutie. De kleurrijke omgevingen komen hier meer tot hun recht. Met name de mensen die beschikken over een Nintendo Switch OLED, zullen erg te spreken zijn van de kleurweergave.

De game is ook behoorlijk goed gepolished. Wij zijn geen bug, crash, framedrop of glitch tegengekomen in beide stories. Na een technisch behoorlijk tegenvallende Pokémon Scarlet en Violet, is het goed om te zien hoe goed Kirby’s Return to Dream Land Deluxe is gepolished.

Conclusie

Kirby’s Return to Dreamland Deluxe is een solide remaster geworden op de Nintendo Switch met extra content. Hoewel aan het begin erg makkelijk, is dit wel een game met veel charm. De latere uitdagingen maken de gameplay wat interessanter en Magolor’s eigen story is van toegevoegde waarde. Voor wie het origineel al had gespeeld op de Wii, is hier niet heel veel reden om de game opnieuw aan te schaffen. Deze game lijkt vooral bedoelt te zijn voor nieuwkomers en de mensen die het origineel hadden gemist. Kortom, Kirby’s Return to Dreamland Deluxe is een vermakelijke platformer die we met genoegen aan iedereen liefhebbers van 2D-games kunnen aanraden.

Je kan Kirby’s Return to Dream Land Deluxe hier kopen.

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties