Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem Sport
Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem
Sport

Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Marvel's Guardians of the Galaxy kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Over de jaren heen zijn er diverse games verschenen uit het Marvel universum. Niet elk van deze games werd even positief ontvangen. Nu hebben de makers van de Deus Ex-serie een poging gewaagd met een Marvel game. De game is gebaseerd op de bekende Guardians of the Galaxy die we kennen van de recente succesvolle films. In deze review lees je of de game de moeite waard is.

De cast

In Marvel’s Guardian of the Galaxy speel je als Peter Quill, ook wel Star Lord genoemd. Hoewel het uiterlijk van Star Lord doet denken aan zijn uiterlijk in de films, is het een geheel nieuwe personage. Het verhaal over hoe hij Star Lord is geworden is dan ook compleet anders dan we gewend zijn. Dit geldt ook voor de andere personages in de game.

De cast is ongetwijfeld de ster van de game. Alle vijf de personages spelen een groot rol in het verhaal en hebben elk een unieke inbreng. De game bevat erg veel humor, maar heeft anders dan de films ook een emotionele zijde. Een sterke cast aan karakters zorgde ervoor dat de diverse emotionele gebeurtenissen in de game een grotere impact op ons hadden.

Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem

Marvel’s Guardian of the Galaxy bevat veel humor, maar het wordt nooit vervelend. Dit komt door de diversiteit aan grappen en manieren waarop ze gebruikt zijn. Ook heeft elk karakter in de game een eigen manier van het overbrengen van humor. Buiten een enkele flauwe grappen was de humor in de game op zeer goede wijze gebruikt.

Lineaire avontuur

De game start met een blik op het verleden van Star Lord en gaat daarna terug naar de toekomst. De Guardians of the Galaxy met aan het hoofd Star Lord zijn op zoek naar een wezen om te verkopen voor geld. Uiteraard verloopt niet alles volgens plan en vinden er een reeks gebeurtenissen plaats waarbij de Guardians op avontuur zullen gaan op allerlei planeten, verschillende personen kwaad maken en uiteindelijk het universum moeten redden. Het verhaal begint enigszins saai maar wordt naarmate je speelt steeds groter, interessanter maar ook emotioneler.

Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem

Guardians of the Galaxy is een lineaire game. Je verkent de planeten op een vaste volgorde en kunt niet terug om planeten opnieuw te bezoeken. In het geval van Marvel’s Guardian of the Galaxy is dit een goede keuze geweest. De ontwikkelaars hebben op deze wijze een coherent en meeslepend verhaal weten te vertellen.

De game heeft een groot aantal collectibles die je kunt verzamelen. Sommige van deze zorgen dat je nieuwe dialogen vrijspeelt met je teamgenoten. Anderen geven nieuwe outfits voor Star Lord en de leden van zijn team. Een leuke toevoeging is dat je de outfits van de Marvel Cinematic Universe kan ontgrendelen, om je team meer te doen lijken als in de films. Verder zijn er materialen die ervoor zorgen dat je diverse perks van Star Lord kunt verbeteren. Zo kan je het schild van Star Lord bijvoorbeeld verbeteren zodat hij minder snel schade krijgt.

Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem

Eén van de beste aspecten van Marvel’s Guardian of the Galaxy is het feit dat het verhaal van de game voor een groot deel ook in jouw handen ligt. In de game kan je op belangrijke momenten namelijk keuzes maken om het verhaal vorm te geven. Op eerste gezicht leek het alsof de keuzes niet zoveel verschil maken, maar naderhand bleek dit wel zo te zijn. Bij sommige keuzes zal je de gevolgen pas veel later in het verhaal merken. Er zijn verder ook minder belangrijke keuzes, namelijk wanneer je in dialoog gaat met je teamgenoten. Als je onaardig bent tegen hen of iets doet wat hen niet bevalt, kunnen zij geïrriteerd raken. Dit heeft ook invloed op de dialogen die je met hen voert.

Grafisch ziet Guardians of the Galaxy er zeer goed uit. De verschillende planeten die je bezoekt zijn heel kleurrijk en ziet er erg gedetailleerd uit, vooral op next-gen consoles. Verder bevat de game een zeer toffe soundtrack van een metalband uit de jaren 80. Luister hier naar de Marvel’s Guardians of the Galaxy Spotify playlist.

Gameplay

In Marvel’s Guardian of the Galaxy speel je in third-person perspectief en controleer je Star Lord. De overige leden van je team spelen echter ook een belangrijke rol in de combat. Zo heeft elke personage verschillende vaardigheden die je kunt uitvoeren. Zo kan Groot bijvoorbeeld vijanden vastbinden zodat jij deze makkelijk kunt uitschakelen.

Voor de Marvel-fans: wij speelden 'Marvel’s Guardians of the Galaxy' en het was subliem

Hoewel de combat zeker niet slecht te noemen is, wordt het naarmate je verder speelt wel wat eentonig. De vaardigheden en upgrades die je vrijspeelt hebben niet een grote invloed op de gameplay. Er is dan ook weinig variatie op het gebied van combat.

Een ander punt waar wij problemen mee hadden, was op technisch vlak. De game bevat enkele bugs die erg storend zijn. Soms zat onze karakter vast, waardoor we geforceerd waren om de game te herladen. Op andere momenten viel de stem van één van de karakters opeens weg tijdens dialogen. Dit was zeker een gemis, aangezien het schrijfwerk in de game juist zo uitstekend is.

Conclusie

Marvel’s Guardians of the Galaxy is een zeer vermakelijke game geworden. Je verkent prachtige omgevingen en hebt de vrijheid om het verhaal met je keuzes te beïnvloeden. De humor in de game is erg op zijn plaats en er is een fantastische cast van karakters aanwezig. Dit is één van de verrassingen van 2021 en zeker aan te raden.

https://www.youtube.com/embed/Q0fdMDwhVzk

Je kan Marvel’s Guardians of the Galaxy hier kopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties