Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG Sport
Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG
Sport

Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Octopath Traveler II kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Octopath Traveler verscheen in 2018 als nieuwe IP van Square Enix. De JRPG wist indruk te maken wegens het unieke stijltje en het verhaal, maar had ook aspecten die niet in de smaak vielen. Nu is het tijd voor de release van de tweede game in de serie. Deze game biedt een verhaal aan die los staat van de eerste game. Weet deze nieuwe game te verbeteren op het origineel?

Acht verhaallijnen

In Octopath Traveler II heb je acht verschillende karakters waarmee je kunt spelen. Aan het begin van de game mag je kiezen met welke van de acht hoofdpersonen je je avontuur begint. Deze keuze laat je het eerste hoofdstuk van het verhaal van je gekozen personage volgen. In Octopath Traveler II is het namelijk zo dat elk personage een uniek verhaal heeft. Het verhaal van een personage is verdeeld in een aantal hoofdstukken. Uiteindelijk zal je het verhaal van elke karakter doorlopen in de game.

Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG

Ieder personage bevat een unieke persoonlijkheid en verhaal in Octopath Traveler II. Hikari is bijvoorbeeld een prins en Ochette een jager die erg verbonden is met de natuur. De verhaallijnen van alle acht de personages verschillen wezenlijk van elkaar. Osvald probeert in het eerste hoofdstuk bijvoorbeeld te ontsnappen uit een gevangenis, terwijl Temenos een moord onderzoekt. De verhaallijnen van alle personages zijn behoorlijk interessant. De verschillende verhalen zijn goed geschreven en de voice-overs zijn ook uitstekend. Bij elk personage wilden wij meer te weten komen. Het verhaal in de game is fantastisch geschreven met actie, twists en emotionele momenten.

Nadat je het eerste hoofdstuk voltooit van het personage dat je hebt gekozen, kan je je volgende karakter kiezen. Hierna speel je het eerste hoofdstuk van dat personage. Het verschilt per karakter hoeveel hoofdstukken het verhaal duurt. In totaal kan je dus met acht personages spelen, maar je kunt er maximaal vier in je team hebben. De game bevat acht aparte verhalen en geen overkoepelend verhaal, althans voor het merendeel van de game. Er is echter wel interactie tussen karakters in de vorm van dialogen en sidequests. Toch hadden wij gehoopt op een verhaal dat iets meer verbonden was.

Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG

Eén van de beste aspecten van het verhaal in Octopath Traveler II is dat elk hoofdstuk daadwerkelijk anders is. In de eerste game had je vaak dezelfde repetitieve quests waarbij je eerst naar een dorp moest en vervolgens een dungeon moest voltooien met aan het eind een baasgevecht. Dit is in Octopath Traveler II niet langer het geval. Je weet nooit hoe een hoofdstuk zich gaat ontvouwen. Dit maakt het een stuk leuker om het verhaal te volgen.

Tactische turn based combat

Qua combat lijkt Octopath Traveler II erg op de voorgaande game. Elke vijand heeft een aantal type aanvallen waartegen het zwak is. Val je aan met deze type aanvallen, dan verminder je de shield points van je vijand. Wanneer het aantal shield points 0 is, dan veroorzaakt dat een break. Je vijand kan de volgende beurt niet aanvallen en jouw karakters verrichten meer schade. Daarnaast is de Boost ook weer aanwezig. Met een Boost kun je een karakter in één beurt vaker laten aanvallen of meer schade laten verrichten. Elke beurt dat je geen Boost gebruikt krijg je één Boost punt. In totaal kan je drie Boost punten gebruiken om je aanvallen vier keer schade te laten verrichten of vier keer aan te laten vallen. Dit kan je gebruiken combineren met het Break-systeem om vijanden te overmeesteren.

Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG

Elke karakter heeft een andere speelstijl in Octopath Traveler II. Zo is Castti een healer die planten kan combineren om je team diverse boosts te geven. Terwijl Osvald allerlei magie kan gebruiken op vijanden. Nieuw in Octopath Traveler II zijn Latent Powers. Alle personages beschikken over een Latent Power meter die opvult wanneer je schade verricht of vijanden je aanvallen. Wanneer deze Latent Power meter opvult, krijg je een speciale boost die verschilt per karakter. Throné kan bijvoorbeeld twee acties uitvoeren in één beurt als je haart Latent Power gebruikt. Osvald daarentegen kan met zijn Latent Power zijn magie focussen op één karakter en deze meer schade laten verrichten. Deze Latent Powers geven je meer vrijheid in combat.

In de wereld van Octopath Traveler II kom je veel vijanden tegen. Hoewel de combat goed aanvoelt, hadden we het gevoel dat we teveel vijanden tegen kwamen. Wanneer je gebieden verkent komen er continu vijanden tevoorschijn. Het ontsnappen van gevechten mislukt ook vaak waardoor je geforceerd wordt om te vechten.

Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG

Octopath Traveler II is een behoorlijk uitdagende game, vooral in de latere hoofdstukken. Baasgevechten zullen veel tactiek vereisen en zijn niet makkelijk te verslaan. In Octopath Traveler II spelen gear en wapens echter een grotere rol, waardoor je niet hoeft te grinden om de main story te spelen. In de voorgaande game was dit wel het geval, waarbij je een hoge level moest hebben om een kans te hebben om een baas te verslaan.

De wereld van Octopath Traveler II is groot met diverse dorpjes en locaties om te verkennen. Tijdens het verkennen van de wereld kan je diverse schatkisten vinden met loot. NPC’s spelen een grote rol in het verkennen van de wereld. Zo heeft elk personage twee vaardigheden die hij of zij kan uitvoeren. Hikari kan bijvoorbeeld vijanden uitdagen om één op één te vechten. Indien je het gevecht wint, krijg je de skill van de NPC waartegen je hebt gevochten. In de nacht krijgt Hikari een andere skill, waarbij hij NPC’s kan omkopen voor informatie.

Review: Octopath Traveler II – Een fantastische JRPG

Graphics en soundtrack

Grafisch heeft de game hetzelfde stijltje als de eerste game. De HD-2D graphics zien er nog gedetailleerder uit in deze game. Daarnaast bevat de game een fantastische soundtrack. Elk dorpje, gevecht en belangrijke momenten in het verhaal hebben een passende soundtrack. Square Enix staat bekend om het maken van toffe soundtracks en op dat vlak is Octopath Traveler II zeker geen teleurstelling.

Conclusie

Octopath Traveler II is een fantastische JRPG geworden. Deze game is vrijwel op alle punten beter dan de eerste game. Het bevat een uitstekend verhaal voor alle acht de karakters. Daarnaast bevat de game een mooi grafisch stijltje met een uitstekende soundtrack. Hoewel de game veel lijkt op de voorgaande game, zorgen de verbeteringen ervoor dat de game een stuk beter voelt om te spelen.

Je kan Octopath Traveler 2 hier kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties