Ribéry en Benzema vrijgesproken in zedenzaak Sport
Ribéry en Benzema vrijgesproken in zedenzaak
Sport

Ribéry en Benzema vrijgesproken in zedenzaak

De Franse topvoetballers Franck Ribéry (Bayern München, foto links) en Karim Benzema (Real Madrid, foto rechts) worden niet gestraft voor hun rol in een zedenzaak met een minderjarige prostituee. De correctionele rechtbank van Parijs sprak hen donderdag vrij.

Ribéry zou in 2009 de toen 17-jarige prostituee Zahia Dehar (foto inzet) hebben betaald voor seks. Een jaar eerder zou Benzema hetzelfde hebben gedaan. Ribéry gaf toe dat hij met Dehar heeft geslapen, maar beweert dat hij haar leeftijd niet kende en niet wist dat ze een prostituee was. Benzema heeft elk seksueel contact steeds ontkend.

Dat de twee worden vrijgesproken, is geen verrassing. Vorige week vroeg de procureur immers al de vrijspraak omdat niet kon bewezen worden dat ze wisten dat de vrouw in kwestie geen 18 jaar oud was. In theorie riskeerden Ribéry en Benzema drie jaar cel en een boete van 45.000 euro.

In dezelfde zedenzaak werd ook de schoonbroer van Ribéry vrijgesproken. Vijf andere beklaagden kregen straffen tussen drie maanden met uitstel en twee jaar, waarvan de helft effectief.

Belga, Foto's AFP/Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties