Saudische voetbalclub Al-Hilal speelt finale van WK voor clubs. Deze waanzinnige premie krijgen ze van hun prins Sport
Saudische voetbalclub Al-Hilal speelt finale van WK voor clubs. Deze waanzinnige premie krijgen ze van hun prins
Sport

Saudische voetbalclub Al-Hilal speelt finale van WK voor clubs. Deze waanzinnige premie krijgen ze van hun prins

Het WK voor clubteams wordt dit jaar gehouden in Marokko en voor het eerst in de geschiedenis staat er een club uit Saudi-Arabië in de finale. Al-Hilal versloeg namelijk het Braziliaanse Flamengo met 3-2 in de halve finale. Uiteraard zijn de spelers daar blij om, maar ze zijn nog om een andere reden heel happy. De Saudische prins Alwaleed bin Talal heeft hen immers een leuk ‘zakcentje’ beloofd.

Prins Alwaleed bin Talal, rijker dan het water diep is, is een grote fan van Al-Hilal en dat gaat gepaard met erg gulle giften. Voor de overwinning tegen Flamengo mogen de spelers zich verwachten aan een prinselijk geschenk van (omgerekend) een slordige 250.000 euro. En hier bovenop zou volgens bepaalde bronnen ook nog eens een bonus kunnen komen van 125.000 euro, aangeboden door de minister van Sport.

(lees verder onder de afbeelding)

Wat als ze de finale winnen...?

Het Saudische voetbal komt de laatste tijd wel meer in de schijnwerpers te staan. Er was natuurlijk de overwinning van de nationale ploeg op het WK in Qatar tegen latere wereldkampioen Argentinië, en uiteraard ook de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al Nassr. Daarnaast werd ook nog eens bekendgemaakt dat niemand minder dan Lionel Messi zal optreden als een soort van toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië.

In de finale van het WK voor clubs zal Al-Hilal het opnemen tegen Real Madrid. De prins liet op de sociale media al weten dat hij de spelers een ‘vergelijkbaar’ bedrag zal schenken als ze op zaterdag 11 februari ook de scalp van de Spanjaarden weten te veroveren. En zo zou het voor de heren voetballers van de Saudische topclub wel eens een heel leuk weekje kunnen worden!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties