Spaanse ex-bondscoach Luis Aragones overleden Sport
Spaanse ex-bondscoach Luis Aragones overleden
Sport

Spaanse ex-bondscoach Luis Aragones overleden

De Spaanse succescoach Luis Aragones is zaterdagochtend op 75-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Madrid. Dat bevestigde Atletico Madrid, een van zijn ex-clubs.

Aragones, 'El Sabio de la Hortaleza (de wijze man uit Hortaleza)', begon zijn trainersloopbaan in 1974 bij Atletico, waarmee hij als speler drie keer kampioen werd. Het was de start van een carrière van 30 jaar in de Spaanse topklasse. Hij coachte onder meer Barcelona, Espanyol, Valencia, Betis en Mallorca alvorens hij in 2004 Spaans bondscoach werd. Vier jaar later volgde zijn grootste succes toen hij Spanje op het EK in Zwitserland en Oostenrijk zijn eerste grote titel in 44 jaar bezorgde.

Na dat succesvolle EK stapte de Spanjaard over naar het Turkse Fenerbahçe, waar hij in mei 2009 werd ontslagen. Sindsdien zat Aragones zonder werkgever. Begin december van vorig jaar zette hij een punt achter zijn succesvolle trainerscarrière.

"Vanmorgen is Luis Aragones overleden", tweette de club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld zaterdagmorgen. "Heel de Atletico-familie is in rouw, we wensen de familie veel sterkte toe", klonk het.

Belga Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties