Sven Nys houdt deur op kier voor WK veldrijden

Bondscoach Rudy De Bie mag dan al met grote stelligheid beweren dat Sven Nys in januari volgend jaar als lid van de Belgische ploeg aan de start van het wereldkampioenschap veldrijden in het Amerikaanse Louisville zal staan, de Brabander zelf zegt dat hij er nog niet helemaal uit is. “Pas als het veldritseizoen al een […]

Bondscoach Rudy De Bie mag dan al met grote stelligheid beweren dat Sven Nys in januari volgend jaar als lid van de Belgische ploeg aan de start van het wereldkampioenschap veldrijden in het Amerikaanse Louisville zal staan, de Brabander zelf zegt dat hij er nog niet helemaal uit is.

“Pas als het veldritseizoen al een poosje bezig is, hak ik de knoop door. Kan ik mezelf niet houden op dat moment, dan ga ik gewoon mee naar Amerika. Maar een beslissing heb ik in dat verband nog steeds niet genomen.”

“Natuurlijk is de ergste ontgoocheling na dat faliekant verlopen WK in Koksijde al weggeëbd, maar tegelijk besefte ik daar wel dat ik het in de twee jaar die me nog als veldrijder resten moeilijk zal hebben om ooit nog die regenboogtrui te pakken. Dat geloof is sinds januari van dit jaar stevig op de helling gaan staan. Ach, we zien wel. Ik zeg nu niet ja en niet nee.”

GV

Foto Belga

Leave a Reply

Your email address will not be published.