Tragische dood Italiaanse motorrijder schokt sportwereld Sport
Tragische dood Italiaanse motorrijder schokt sportwereld
Sport

Tragische dood Italiaanse motorrijder schokt sportwereld

Het verschrikkelijke nieuws over motorrijder Marco Simoncelli sloeg in als een bom in de sportwereld. Uit alle hoeken werd er met droefenis gereageerd op het veel te vroege heengaan van het 24-jarige talent.

Alweer heeft het noodlot toegeslagen. Na onder andere onze eigen Wouter Weylandt, autocoureur Dan Wheldon en rodelaar Koemaritasjvili toont de topsportwereld dat ze geen genade kent. Simoncelli was slechts 24 jaar. Een man die geen blad voor de mond hield en gekend stond als een durfal, eentje die net iets verder durfde te gaan dan de gemiddelde motorrijder. Een karaktereigenschap die hem gisteren helaas fataal werd. Onlangs waarschuwde zijn collega Jorge Lorenzo hem nog voor zijn roekeloos rijgedrag dat hem of anderen wel eens in gevaar kon brengen. Een discussie die nu wel een wrang smaakje nalaat...

Ondertussen betuigde zo ongeveer de hele sportwereld hun medeleven met “de rijzende ster wiens enthousiasme altijd aanstekelijk werkte”. Gisteren werd voor aanvang van alle sportwedstrijden in Italië een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Super Sic. Zo deed ook zijn favoriete voetbalclub AC Milan. Maar de meeste reacties kwamen uit de motorsportwereld zelf. Jorge Lorenzo, de motorrijder die Simoncelli’s dood bijna voorspelde, twitterde: “Ik weet niet wat te zeggen. Behalve dat je gemist zal worden. Rust in vrede, Marco.” Hieronder nog enkele reacties en een fotogalerij over de tragische gebeurtenis.

Casey Stoner (rijder Repsol Honda): “Ik ben enorm geschokt door de dood van Marco. Ik ben er echt misselijk van. Op dit soort momenten realiseer je je weer even hoe waardevol het leven is. Ik leef enorm mee met de familie van Marco. Ik kan me niet voorstellen hoe zij zich nu moeten voelen. Mijn gedachten gaan naar hen uit, op dit moment.”

Andrea Dovizioso (rijder Repsol Honda): “Woorden schieten te kort. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en alle mensen die hem dierbaar waren, met name zijn vader en moeder. Als ouder kan ik mij niets vreselijkers voorstellen dan dit. Ik heb de beelden van het ongeluk gezien en ben erg geschrokken. Je rijdt constant op de limiet en een ongeluk is nooit ver weg. Marco ging altijd tot het uiterste, crashte vaak, maar liep nooit ernstige blessures op. Hij leek onverwoestbaar. Wat er nu gebeurd is, voelt dan ook erg onwerkelijk.”

Hector Barbera (rijder Aspar): “Ik ben in shock. We zijn ons allemaal bewust van de risico's die bij onze sport komen kijken, maar er is de afgelopen jaren heel veel gedaan om de veiligheid van de rijders verder te verbeteren. Het blijft desondanks een zeer gevaarlijke sport, zoals we vandaag hebben gezien bij Marco Simoncelli. Dit is weer een zwarte dag voor de motorsport. We hebben een vriend verloren. Marco was een geweldige tegenstander, met wie ik vele mooie gevechten heb gehad. Ik zal hem daarom nooit vergeten.”

Taka Horio (directeur Bridgestone Motorsport): “We zijn hier flink kapot van. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de familie van Marco en zijn team. Onze gevoelens zijn niet onder woorden te brengen. De MotoGP heeft een grote ster verloren, een geweldig persoon met een enorm charisma en wiens enthousiasme altijd aanstekelijk werkte. We hebben nauw met Marco samengewerkt tijdens zijn eerste twee seizoenen in de MotoGP. Hij was een echt talent. We hebben een goede vriend verloren. Marco zal enorm gemist worden.”

Stefano Domenicali (teambaas Ferrari): “Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Marco was altijd zo'n opgewekt persoon. Gebeurtenissen als deze, en het ongeluk van Dan Wheldon een week geleden, herinneren ons eraan dat er altijd risico's verbonden zijn aan onze sport. We moeten alert blijven, maar tegelijkertijd beseffen dat ongelukken kunnen blijven gebeuren. De gedachten van iedereen bij Ferrari gaan uit naar de familie en vrienden van Marco, en zijn team. Ik ben erg goed bevriend met Fausta Gresini. Ik wens hem ook veel sterkte toe. Ik weet dat hij het erg moeilijk heeft nu.”

Jenson Button (Formule 1-coureur): “Er is een geweldig talent verloren gegaan. Mijn gedachten gaan uit naar Marco's familie, vrienden en iedereen in de MotoGP. Motorsport kan soms zo wreed zijn.”

Mark Webber (Formule 1-coureur): “Rust zacht, Marco. Je was een groot talent, je zal gemist worden. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die je dierbaar waren en iedereen in de MotoGP.”

Lewis Hamilton (Formule 1-coureur): “Rust in vrede, Marco Simoncelli. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en zijn team. Alweer een groot verlies op zo'n jonge leeftijd.”

Het is nog niet duidelijk waaraan de zondag verongelukte MotoGP-rijder Marco Simoncelli is overleden. De autopsie op het lichaam van de 24-jarige Italiaan is afgesloten maar de uitkomst daarvan is nog niet bekend, zo weet Gazzetta dello Sport. Maandagavond zal het stoffelijk overschot vanuit Maleisië naar Italië worden overgevlogen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties