UEFA bindt strijd aan met racisme en wedstrijdvervalsing Sport
UEFA bindt strijd aan met racisme en wedstrijdvervalsing
Sport

UEFA bindt strijd aan met racisme en wedstrijdvervalsing

De Europese Voetbalbond UEFA heeft donderdag tijdens de zitting van het Uitvoerend Comité in de Bulgaarse hoofdstad Sofia de Europese voetbalfamilies opgeroepen om hun strijd tegen racisme en wedstrijdvervalsing voort te zetten. Dat maakte de UEFA donderdag bekend.

"We hebben besloten de krachten te bundelen om wedstrijdvervalsing aan te pakken. We weten dat de sportieve instanties niet altijd over voldoende middelen beschikken om de strijd aan te binden, want vaak gaat het om criminele organisaties. Fraude tijdens sportwedstrijden moet dan ook als een specifiek misdrijf worden opgenomen in de nationale wetten van de Europese landen. De Europese staten moeten het onderzoek voeren in het geval van fraude. Daarnaast moet er op politiek, gerechtelijk en sportief vlak beter worden samengewerkt", besloot de UEFA.

Wat betreft de strijd tegen racisme op de Europese velden zijn er al preventieve en educatieve campagnes opgestart. Maar toch blijft het probleem bestaan. De UEFA roept daarom op om "striktere maatregelen" te nemen. "We raden de betrokken scheidsrechters aan om in het geval van racisme de wedstrijd onmiddellijk stil te leggen. Spelers en trainers moeten afstand nemen van dergelijke zaken."

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties