Voetbalclub laat 45-jarige zonder ervaring invallen in degradatiematch en... Paris Hilton zit er voor iets tussen Sport
Voetbalclub laat 45-jarige zonder ervaring invallen in degradatiematch en... Paris Hilton zit er voor iets tussen
Sport

Voetbalclub laat 45-jarige zonder ervaring invallen in degradatiematch en... Paris Hilton zit er voor iets tussen

Het Portugese voetbal staat in rep en roer, maar niet vanwege de titel van Sporting Lissabon. De ophef draait om een opmerkelijke invalbeurt in de tweede klasse.

Tijdens een cruciale wedstrijd van Länk FC Vilaverdense, een satellietclub van eersteklasser Braga, afgelopen weekend, stond er veel op het spel. Bij een mogelijke nederlaag zou Vilaverdense naar het derde niveau degraderen. In de 86e minuut stond Vilaverdense met 0-1 achter tegen Torreense.

"Het was zwaar, maar ik moest het doen"

Was het geen tijd om alles op alles te zetten? Nee, trainer Sergio Machado besloot de 45-jarige Courtney Reum het veld in te sturen, met als resultaat een verlies voor zijn team. “In de laatste minuten heb ik een beslissing genomen. Niet als coach, maar als vader van deze groep”, klonk het bij Machado na afloop. “Het was zwaar, maar ik moest het doen voor het welzijn van mijn ‘kinderen’."

(lees verder onder de video)-

Schoonbroer van... ¨Paris Hilton

"Deze laatste tien minuten hebben enorm geholpen, zodat mijn spelers niet nog een keer moeten meemaken wat ze hebben meegemaakt. Ik kan niet te veel zeggen, ik kan alleen maar zeggen dat het moeilijk was," klonk de toch ietwat rare uitleg. En wat blijkt nu? De ingevallen Reum is niet zomaar iemand. Hij is namelijk de schoonbroer van wereldster Paris Hilton, die getrouwd is met de succesvolle ondernemer Carter Reum.

Clubsponsor

Bovendien is Vilaverdense-voorzitter Adrian Johansson een goede vriend van de twee, waardoor Courtney Reum in de winter een contract tekende bij de club zonder enige ervaring als profvoetballer. De Amerikaan investeerde kort daarna echter aanzienlijk geld in de Portugese club, en nu kreeg hij dus de kans om zijn droom waar te maken: invallen in een officiële wedstrijd.

"Het was in strijd met mijn principes"

Dat het uitgerekend in de voorlopig laatste wedstrijd van Vilaverdense in de zogenaamde Liga Pro was, kon echter niet op veel sympathie rekenen. “Nooit in mijn leven zou ik mijn spelers in gevaar brengen. Ik moest beslissingen nemen die in strijd zijn met mijn principes, maar het welzijn van mijn spelers is belangrijker dan mijn principes," reageerde trainer Machado nog.

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties