Voorzitter FC Sevilla moet zeven jaar de cel in

José María del Nido, de voorzitter van de Spaanse eersteklasser FC Sevilla, is donderdag door het Spaanse Hooggerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor verduistering en misbruik van vertrouwen. De 56-jarige Del Nido kan niet in beroep gaan tegen het vonnis en moet zich dus meteen aanmelden in de gevangenis. Hij bleek betrokken […]

José María del Nido, de voorzitter van de Spaanse eersteklasser FC Sevilla, is donderdag door het Spaanse Hooggerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor verduistering en misbruik van vertrouwen.

De 56-jarige Del Nido kan niet in beroep gaan tegen het vonnis en moet zich dus meteen aanmelden in de gevangenis. Hij bleek betrokken te zijn bij een grootschalige corruptiezaak rond de bouw van luxueuze huizen in Marbella.

FC Sevilla moet dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het is nog niet duidelijk wie Del Nido zal opvolgen bij de nummer acht uit ‘La Liga’.

Del Nido was sinds 2002 voorzitter bij de club uit Andalusië. Met twee UEFA Cup-zeges en twee bekeroverwinningen in Spanje is hij de succesvolste voorzitter aller tijden bij Sevilla.

Foto: FC Barcelona-voorzitter Sandro Rosell (links) en José María del Nido

Archiefbeeld Photo News

Leave a Reply

Your email address will not be published.