Waasland-Beveren dankt Dalibor Veselinovic

Waasland-Beveren is er eindelijk in geslaagd zijn tweede zege van het seizoen te behalen. Voor rust hield de sterke Liersedoelman Berezovsky nog goed stand, erna liep de thuisploeg vlot weg. Veselinovic scoorde tweemaal, de Slovaak Demjan dwong Farag tot een eigen doelpunt. De thuisploeg trok meteen ten aanval en het was Henkens die met een […]

Waasland-Beveren is er eindelijk in geslaagd zijn tweede zege van het seizoen te behalen. Voor rust hield de sterke Liersedoelman Berezovsky nog goed stand, erna liep de thuisploeg vlot weg. Veselinovic scoorde tweemaal, de Slovaak Demjan dwong Farag tot een eigen doelpunt.

De thuisploeg trok meteen ten aanval en het was Henkens die met een half gelukte omhaal voor de eerste opschudding zorgde. Wanderson prikte aan de overkant even tegen, maar hij stuitte op Coosemans. Waasland-Beveren deed aanvankelijk weinig met de geboden ruimte, tot Maric inspeelde op de alleenstaande Henkens. De middenvelder zette goed voor tot bij Veselinovic, die genadeloos binnentrapte. Even later was het bijna opnieuw prijs toen Henkens profiteerde van balverlies van Farag, maar de weggestuurde Trickovski stuitte op Berezovsky.

Net voor het halfuur trok Trickovski zich op gang en hij besloot via Berezovsky in corner. Maric nam de hoekschop op de slof maar Berezovsky stond paraat, net als op de rebound van Belhocine. Lambot kwam daarna helemaal alleen voor doel maar hij trapte knullig en weg was de kans. Corstjens deed even later veel beter maar zijn schot ging net naast.

In het begin van de tweede helft zorgde de net ingevallen Hazurov meteen voor euforie bij de Lierenaars (1-1). De bezoekers bleven het gebeuren daarna een tijdje beheersen maar het was Waasland-Beveren dat het laken naar zich toe trok. Milos Maric bood Veselinovic zijn tweede doelpunt op een presenteerblaadje aan. Demjan maakte het vervolgens af toen hij op doel trapte en Farag niet anders meer kon dan de bal in zijn eigen doel te besluiten.

WAASLAND-BEVEREN: Coosemans, D’Ulivo, Belhocine, Bojovic, Cale, Blondelle, Trick-ovski, Maric, Henkens, Veselinovic, Maman. LIERSE: Berezovsky, Hoefkens, Swinkels, Corstjens, Farag, Wanderson, Wils, Lambot, Ghaly, Traore, Losada. Vervangingen: 46′ Traore door Hazurov, 72′ Maman door Demjan, 73′ Wanderson door Bourabia, 80′ Ghaly door Yasser, 88′ Maric door Sibum, 90′ Trickovski door Emond. Doelpunten: 18 ‘ Veselinovic 1-0, 47′ Hazurov 1-1, 79′ Veselinovic 2-1, 86’ Farag (owngoal) 3-1. Gele kaarten: 23′ Henkens, 32′ Traore, 34′ Swinkels, 42′ Blondelle, 81′ D’Ulivo, 83′ Maric, 89′ Wils. Toeschouwers: 2500. Scheidsrechter: Peter Vervecken.

EnCa, Foto Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments