Wat is de prijzenpot van de Tour? Dit bedrag kan Remco Evenepoel verdienen als hij de Ronde van Frankrijk wint Sport
Wat is de prijzenpot van de Tour? Dit bedrag kan Remco Evenepoel verdienen als hij de Ronde van Frankrijk wint
Sport

Wat is de prijzenpot van de Tour? Dit bedrag kan Remco Evenepoel verdienen als hij de Ronde van Frankrijk wint

De Tour de France is niet alleen een van de zwaarste sportevenementen ter wereld, maar ook een van de meest lucratieve voor wielrenners die hoog weten te eindigen. We hebben even voor je op een rijtje gezet wat een renner kan verdienen met een ritzege en wat de winnaar van de Tour de France 2024 mee naar huis neemt.

Wat verdienen de renners in de Tour de France?

Een ritzege in de Tour de France is een prestatie waar iedereen respect voor heeft en wordt dan ook goed beloond. De winnaar van een etappe ontvangt namelijk ongeveer 11.000 euro. Bovendien krijgen de top twintig renners van elke etappe een financiële beloning, waarbij de twintigste renner nog steeds 300 euro verdient. Naast het prijzengeld voor de etappes zijn er ook premies te verdienen bij de tussensprints en bergsprints.

Het geld wordt echter niet alleen onder de renners verdeeld; het wordt gedeeld met ploeggenoten en het begeleidingsteam, en er moeten ook belastingen over worden betaald. Hoewel deze bedragen misschien klein lijken vergeleken met de grote sommen in sporten zoals voetbal, zijn ze in de wielerwereld een mooie bijkomstigheid bovenop de eeuwige eer en roem. Het echte grote geld wordt natuurlijk verdiend door het winnen van de felbegeerde Tour de France-titel.

Wat verdient de winnaar van de Tour de France?

De winnaar van de Tour de France 2024 krijgt maar liefst 500.000 euro op zijn bankrekening gestort. Dit is echter slechts een deel van het totale prijzengeld, want de totale prijzengeldpot van de Tour bedraagt maar liefst 2,3 miljoen euro. Dit zijn de verdiensten voor andere klasseringen en truien:

- Groene trui: De winnaar van het puntenklassement krijgt 25.000 euro.

- Bolletjestrui: Ook de winnaar van het bergklassement ontvangt 25.000 euro.

- Witte trui: De beste jongere in de Tour mag 20.000 euro bijschrijven.

- Ploegenklassement: Het winnende team in het ploegenklassement krijgt 50.000 euro.

'Gevulde' benen, gevulde portemonnee 

Daarnaast levert elke dag in de gele trui 500 euro op. Een renner die meerdere dagen in het geel rijdt, kan dus aanzienlijk wat extra's verdienen. Het is duidelijk dat de Tour de France niet alleen om sportieve prestaties draait, maar ook om aanzienlijke geldbedragen. Voor de renners zijn het niet alleen de benen, maar ook de portemonnees die na drie weken flink gevuld zijn!

(Bron: Gewoon voor Hem - Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties