Wedstrijdvervalsers op heterdaad betrapt (video)

Terwijl bij ons de ene na de andere doodschop wordt uitgedeeld, gaan de Engelsen op de manipulatietoer. Daar wordt namelijk heel wat geld verdiend door bewust kaarten te pakken. De heren in kwestie én de gokkers krijgen daar uiteraard een fikse beloning voor terwijl het voetbal zieker en zieker wordt.Zegt de naam Dudley Junior Campbell […]

Terwijl bij ons de ene na de andere doodschop wordt uitgedeeld, gaan de Engelsen op de manipulatietoer. Daar wordt namelijk heel wat geld verdiend door bewust kaarten te pakken. De heren in kwestie én de gokkers krijgen daar uiteraard een fikse beloning voor terwijl het voetbal zieker en zieker wordt.
Zegt de naam Dudley Junior Campbell u iets? Of misschien kent u Sam Sodje wel. Of Cristian Montano. De heren hebben twee zaken gemeenschappelijk. Eén: het zijn allemaal voetballers. Twee: ze frauderen erop los. DJ Campbell, de 32-jarige spits van de Engelse voetbalclub de Blackburn Rovers, werd onlangs opgepakt wegens verdenking van match fixing.

Die kwam aan het licht toen de Britse krant The Sun onderzoek deed naar wedstrijdvervalsing in het Engels voetbal. Op beelden is te zien hoe Sam Sodje, een Nigeriaanse speler van Portsmouth, een undercover-journalist uitlegt hoe hij tegen betaling duels kan beïnvloeden door bijvoorbeeld opzettelijk een gele of rode kaart te pakken op een bepaald moment in de wedstrijd. En ja hoor, op beelden is duidelijk te zien hoe Sodje zomaar tot tweemaal toe in het kruis van een tegenspeler ramt. Dat zou hem 83.000 euro hebben opgevelerd.

Een andere faker, Cristian Montano – die uitkomt voor Oldham Athletic – vertelt over hoe moeilijk het was om een gele kaart te pakken. Spijtig om te zien hoe de gokchinees lang niet het einde was van het voetbalbederf… (KDN)

Lees alles, maar dan ook alles, over voetbal op nr10.be

Sodje die opzettelijk op zoek gaat naar een kaart:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments