Wie zijn de duurste Belgische voetballers ooit en wat zijn ze nu nog waard? Sport
Wie zijn de duurste Belgische voetballers ooit en wat zijn ze nu nog waard?
Sport

Wie zijn de duurste Belgische voetballers ooit en wat zijn ze nu nog waard?

Onze Belgische Jupiler League produceert de laatste jaren steeds meer hoog gewaardeerde voetballers en inmiddels vormen een aantal van deze getalenteerde landgenoten belangrijke schakels in Europa's absolute topclubs waaronder Real Madrid en Manchester City.

In dit artikel staan de de 5 meest waardevolle voetballers met de Belgische nationaliteit op een rijtje voor je, want ook deze jongens zijn voor menig voetbalfan interessant om in de gaten te houden als alternatief voor wedden op het Belgische voetbal. Al je vertrouwde Belgische bookmakers bieden deze bets aan, maar met de betFIRST promotiecode geniet jij van de beste voordelen; de leukste promoties, de hoogste quoteringen, gratis livestreaming en de tofste live weddenschappen bij een van de beste bookmakers in België. Laten we beginnen met Kevin de Bruyne, want wedden op deze jongeman kan je regelmatig mooie winst opleveren.

Kevin de Bruyne (Manchester City)

De 29-jarige aanvallende middenvelder uit het Drongen is de nationale trots van ons land. Deze Rode Duivel heeft weer een geweldig seizoen achter de rug bij Manchester City en met een nominatie voor de FIFA Best Men's Player 2020 op zak zal hij dit rare jaar toch met een voldaan gevoel afsluiten. Ook in het seizoen 2020/21 heeft aan de start van het nieuwe jaar alweer 8 assists en 3 goals genoteerd voor de club uit Manchester en bedraagt de transferwaarde van de Bruyne €120 miljoen, wat hem niet enkel de meest waardevolle Belgische voetballer maakt, maar tevens een van de duurste spelers ter wereld.

Romelu Lukaku (Inter Milan)

De in Antwerpen geboren sterspeler is momenteel echt niet te stoppen en is aan het begin van 2021 al zo'n €90 miljoen waard. De 27-jarige spits, die naast de Belgische nationaliteit ook de Congolese nationaliteit bezit, heeft in de 14 reeds gespeelde wedstrijden in de Italiaanse Serie A dit seizoen 2020/21 al 12 keer het net weten te vinden voor zijn club Internazionale Milano, en is daarnaast goed geweest voor 3 assists. Na een toch al fantastisch seizoen afgelopen jaar, is deze Rode Duivel het nieuwe seizoen dus ook weer sterk begonnen en laat hij maar weer eens zien waarom hij de vele miljoenen dubbel en dwars waard is.

Thibaut Courtois (Real Madrid)

De Belgische keeper van Real Madrid bezet de derde positie in de top 5 duurste voetballers uit België, maar is met een transferwaarde van €75 miljoen tevens een van de duurste keepers ter wereld aller tijden. In het seizoen 2020/21 heeft hij tot dusver 15 doelpunten weten te voorkomen en heeft hij al 7 wedstrijden afgesloten met een clean sheet.

Eden Hazard (Real Madrid)

De linksbuiten van Real Madrid heeft een redelijk belabberd seizoen achter de rug bij zijn Spaanse club en sloot het jaar nog langs de kant af met een spierblessure. Desalniettemin is de 29-jarige Belg, die ook voor ons nationale team uitkomt, momenteel €60 miljoen euro waard. Hiermee verdient Eden Hazard een vierde positie in onze lijst met de duurste voetballers uit België.

Youri Tielemans (Leicester City)

De top 5 wordt afgesloten met deze centrale middenvelder uit Sint-Pieters-Leeuw die sinds de zomer van vorig jaar in de gelederen van Leicester City speelt. Dit 23-jarige toptalent van eigen bodem heeft nu al een transferwaarde van €50 miljoen. Dit is een van de Belgische voetballers met het meeste potentieel en dus zeer zeker een voetballer die elke voetbalwedder goed in het vizier moet houden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties