Wielrenner wint en… rijdt dan zijn vrouw in de vernieling die foto’s staat te maken

Dat wordt even een tijdje beeld zonder klank!

Luis Carlos Chia zette afgelopen zondag alles op alles toen hij de finish naderde in een etappe van de ‘Vuelta a Colombia’. Hij raasde door de straten van Monteria en haalde de concurrentie in om als eerste over de finish te knallen. Alleen, liep dat niet helemaal goed af…

Na de finishlijn stonden enkele journalisten en fotografen samengetroept, waaronder Claudia, de vrouw van Luis Carlos. Zij is professioneel fotografe en reist mee de wereld rond met haar man om zijn prestaties op beeld vast te leggen. Maar wat gebeurde er nu… Luis Carlos knalde in volle vaart zijn wederhelft omver!

Het eerste beeld van Claudia was angstaanjagend. Ze lag buiten bewustzijn, met de ogen wijd opengesperd tegen de grond. Uiteindelijk werd ze naar het ziekenhuis gebracht waar een hoofdwonde moest gehecht worden. De wielrenner zelf verklaarde nadien: “Ik weet echt niet wat er gebeurde. Ik probeerde te remmen maar dat lukte niet.” De wielrenner droeg de overwinning later op aan zijn vrouw, wat gezien de omstandigheden waarschijnlijk het minste was wat hij kon doen.