Woedende Chinese fans fluiten David Beckham uit omdat Messi niet speelt: "Willen ons geld terug!" Sport
Woedende Chinese fans fluiten David Beckham uit omdat Messi niet speelt: "Willen ons geld terug!"
Sport

Woedende Chinese fans fluiten David Beckham uit omdat Messi niet speelt: "Willen ons geld terug!"

Voetbalfans in China zijn woedend geworden nadat de komst van 's werelds beste voetballer uitliep op een teleurstelling. Inter Miami lokte Lionel Messi (36) naar Hongkong voor twee miljoen dollar, met de belofte dat hij tegen een lokaal team zou spelen. Echter, Messi bleef de hele wedstrijd op de bank, wat resulteerde in grote woede onder de duizenden fans die vaak honderden euro's hadden betaald voor een kaartje.

Het evenement moest een groots voetbalfeest worden, met kaartjes die snel uitverkocht waren en 40.000 gepassioneerde fans die zelfs bij de openbare training op zaterdag aanwezig waren, velen gekleed in Messi-shirts. Het lokale team, omgedoopt tot Hong Kong XI voor de gelegenheid, was van ondergeschikt belang, net als de aanwezigheid van Suárez en Alba. Dankzij Messi werden kaartjes kort voor de wedstrijd voor honderden euro's doorverkocht.

"Wij willen Messi!"

Bij de aftrap was de sfeer nog goed, zelfs in de heuvels rond het prachtige Hong Kong Stadium waar fans zaten. Hoewel het gebruikelijk is dat supersterren in oefenwedstrijden pas in de tweede helft spelen, begon het gemor toen Messi op de bank bleef. "Wij willen Messi!" werd luid gescandeerd. De Argentijn leek onaangedaan en bleef stoïcijns op de bank. De ontevredenheid onder de fans groeide in de laatste tien minuten van de wedstrijd, en er werden massaal eisen geuit voor het terugbetalen van geld via spreekkoren.

(lees verder onder de video)

David Beckham uitgefloten

Na het laatste fluitsignaal betrad Inter Miami-eigenaar David Beckham het veld met een microfoon om het publiek toe te spreken, maar zijn warme woorden werden overstemd door gescheld en boegeroep. Op sociale media uitten fans in het hele land hun woede, wat verergerd werd door het feit dat dit al de tweede keer was dat zoiets gebeurde. Eerder kon Cristiano Ronaldo niet spelen tijdens twee oefenwedstrijden in China vanwege een blessure. Dit leidde tot onrust en annulering van de wedstrijden.

"We zijn extreem teleurgesteld"

De lokale autoriteiten in Hongkong, die twee miljoen dollar betaalden om Messi naar de stad te halen, uitten in een persbericht hun "extreme teleurstelling" en eisen een uitleg van de organisator. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de duizenden voetbalsupporters hun geld zullen terugkrijgen.

(Bron: hln.be - Intropic: X en YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties