Wolfsburg: "Junior Malanda speelt in terugronde bij ons" Sport
Wolfsburg: "Junior Malanda speelt in terugronde bij ons"
Sport

Wolfsburg: "Junior Malanda speelt in terugronde bij ons"

Junior Malanda heeft zijn laatste wedstrijd voor Zulte Waregem gespeeld en speelt na de winterstop voor VFL Wolfsburg. Nadat hij enkele dagen geleden zelf via twitter zijn afscheid van Essevee al had aangekondigd, bevestigde het Duitse Wolfsburg nu ook dat de Belgische belofteninternational vanaf nu naar de Bundesliga verkast. Dat meldt Wolfsburg woensdag op zijn website.

Zulte Waregem had de 19-jarige verdedigende middenvelder begin vorig seizoen weggehaald bij het Franse Lille en Malanda groeide al snel uit tot een van de absolute sterkhouders aan de Gaverbeek.

Afgelopen zomer wilde hij absoluut vertrekken bij de club van coach Francky Dury en begin augustus tekende hij een vijfjarig contract bij Wolfsburg. De club uit de Duitse Bundesliga stalde Malanda echter meteen voor een half seizoen bij Zulte Waregem. Nu keert de sterke middenvelder terug naar 'Die Wölfe".

Verder ontwikkelen

"Nadat we hem gecontracteerd hadden, hebben we zijn ontwikkeling van dichtbij gevolgd", aldus Klaus Allofs, sportief directeur van Wolfsburg. "Hij overtuigde het voorbije half jaar met sterke prestaties. Daarom hebben we de optie gelicht en hem nu al naar onze club teruggehaald. Junior is een speler die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring heeft. Bij ons krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen", klinkt het.

Ook coach Dieter Hecking is overtuigd. "Deze stap is zowel voor ons als voor hem de juiste. Ik ben blij dat ik Junior na de winterstop bij het team hem. Met hem erbij hebben we nog meer mogelijkheden", aldus Hecking.

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties