Wolfsburg stelt recordaankoop De Bruyne voor Sport
Wolfsburg stelt recordaankoop De Bruyne voor
Sport

Wolfsburg stelt recordaankoop De Bruyne voor

Kevin De Bruyne is zondagmiddag officieel voorgesteld door zijn nieuwe cub VfL Wolfsburg. De 22-jarige Rode Duivel is met een transfersom van ruim 20 miljoen euro de duurste aankoop in de geschiedenis van Die Wölfe.

"Ik ben heel blij deel te kunnen uitmaken van dit project", verklaarde De Bruyne bij zijn presentatie in de Volkswagen Arena. "Ik kijk er heel erg naar uit voor VfL te kunnen voetballen."

De polyvalente middenvelder tekende bij het nummer 5 uit de Bundesliga een contract tot 2019. "Het is voor mij belangrijk dat ik de kans krijg om mij gedurende verschillende jaren bij dezelfde club te kunnen ontwikkelen als voetballer. Daarom ben ik hier."

De Bruyne, die overkomt van Chelsea, debuteert mogelijk volgende week zaterdag voor zijn nieuwe club. Wolfsburg ontvangt dan op de achttiende speeldag in de Bundesliga Hannover, dertiende in de stand.

"Fysiek ben ik er klaar voor", verzekerde De Bruyne, die het rugnummer 14 zal dragen. "Ik heb de voorbije zes maanden getraind zonder een pauze in te lassen. Veel lopen is geen enkel probleem."

Wolfsburg-trainer Dieter Hecking liet zondag alvast de deur open voor een snelle entree van zijn nieuwe topaanwinst. "Hij moet onze spelwijze nog leren doorgronden. Maar ik denk niet dat dit een probleem zal vormen. Alles kan, dus ook dat hij meteen start."

Foto's AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties