Zoveel verdienen de scheidsrechters en de VAR tijdens het EK voetbal in Duitsland Sport
Zoveel verdienen de scheidsrechters en de VAR tijdens het EK voetbal in Duitsland
Sport

Zoveel verdienen de scheidsrechters en de VAR tijdens het EK voetbal in Duitsland

Uiteraard weten we nog wie de scheidsrechter was bij de eerste EK-match van de Rode Duivels tegen Slowakije. En dat is meestal geen goed teken. Het betekent namelijk dat de ref op misschien wel cruciale momenten de mist in ging. Maar laten we eerlijk zijn, het lag zeker niet alleen aan de scheidsrechter die wedstrijd.

Scheidsrechters worden goed betaald om juiste beslissingen te nemen, en ze hebben daarbij de hulp van de VAR-kamer. Maar hoe goed worden ze eigenlijk beloond voor hun werk op het veld? Dit EK worden scheidsrechters minder onder druk gezet dan normaal. Er zijn 19 scheidsrechters aangesteld die samen met hun assistenten en VAR’s de 51 wedstrijden leiden. De UEFA heeft nieuwe regels ingevoerd om de druk op de scheidsrechters te verminderen.

Enkel in discussie met de aanvoerder

Een belangrijke verandering is dat scheidsrechters hun beslissingen alleen nog uitleggen aan de aanvoerders van de teams. Aanvoerders moeten nu hun teamgenoten weghouden bij de scheidsrechter, wat betekent dat we minder chaotische scènes zien waarbij spelers de scheidsrechter omringen om te klagen of beslissingen te beïnvloeden. Spelers die toch protesteren, riskeren een gele kaart. Deze aanpak lijkt geïnspireerd door rugby, waar het gebruikelijk is dat alleen de aanvoerder met de scheidsrechter in discussie mag gaan.

Wat verdient een scheidsrechter op het EK?

Ondanks de verminderde druk is het nog steeds belangrijk om tijdens de 90 minuten plus extra tijd topprestaties te leveren. De vergoedingen voor het leiden van EK-wedstrijden zijn dan ook aanzienlijk. De beloning varieert afhankelijk van de fase van het toernooi. Tijdens de knock-outfase ontvangen scheidsrechters het hoogste loon: € 5.000 per wedstrijd. Niet alleen de hoofdscheidsrechters worden goed betaald, ook de assistent-scheidsrechters en vierde officials krijgen een mooie vergoeding.

Zij ontvangen tijdens het grootste deel van het toernooi € 2.500 per wedstrijd, oplopend tot € 5.000 in de knock-outrondes. Ook de video-assistent-scheidsrechters (VAR) verdienen goed. Zij krijgen € 3.000 per wedstrijd, waarmee ze na de hoofdscheidsrechters de best betaalde positie hebben.

(Bron: Manly – Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties