"Ik bedrieg mijn man constant. Waarom? Hij verdient niet genoeg en ik moet alles zelf betalen!" Stories
"Ik bedrieg mijn man constant. Waarom? Hij verdient niet genoeg en ik moet alles zelf betalen!"
Stories

"Ik bedrieg mijn man constant. Waarom? Hij verdient niet genoeg en ik moet alles zelf betalen!"

Het aantal vrouwen dat hun partner bedriegt neemt toe en dat allemaal omdat… mannen steeds vaker minder verdienen dan hun vrouw / vriendin. Volgens een nieuw onderzoek zegt 79% van de vrouwen dat ze niet bereid zijn om met een partner uit te gaan die niet evenveel of meer verdient dan hun eigen loon. Uit een enquête uitgevoerd door IllicitEncounters.com, de grootste buitenechtelijke datingsite, blijkt dat vrouwen niet happig zijn op kerels die hen financieel niet kunnen bijbenen.

Tegenwoordig hebben vrouwen hun zinnen gezet op partners die kunnen tippen aan hun ambitie, gedrevenheid en, volgens een nieuwe enquête, hun bankrekening. Uit een recent onderzoek onder 2.000 vrouwen bleek dat maar liefst 79% van de dames niet bereid is om met een partner uit te gaan die minder verdient dan zij. Op de vraag hoeveel hun partner verdient in vergelijking met hun eigen loon, leverde het onderzoek intrigerende resultaten op.

"Ik wil niet voor hem zorgen"

Van de respondenten zei 47% dat hun partner minder verdient dan zijzelf, terwijl 31% zei dat hun partner ongeveer evenveel verdient. Slechts een minderheid van 22% zei dat hun partner meer verdient dan zij. Maar waarom kiezen vrouwen ervoor om vreemd te gaan als hun partner minder verdient dan zij? Een van de redenen die de dames noemden, was de toegenomen wrok van hun man nadat hij niet langer de financiële ‘meerdere’ in de relatie was.

Partners die niet in staat zijn om de gedrevenheid en ambitie van een vrouw te evenaren werd ook genoemd als een belangrijke factor bij de keuze voor ontrouw, waarbij vrouwen hun ‘voldoening en verbondenheid’ elders zoeken. Emily, een lid van de datingsite, zei: "Mijn huwelijk is helemaal kapot sinds ik de kwestie van mijn man die minder verdient dan ik ter sprake bracht. Het gaat er niet om dat ik materialistisch ben, ik wil gewoon niet degene zijn die voor hem moet zorgen - het zou toch andersom moeten zijn, of op zijn minst de verantwoordelijkheid delen?”

"Onze ruzies zijn kleinzielig geworden"

"Ik ben degene die de rekeningen betaalt en onze belachelijk hoge hypotheek betaalt, terwijl hij gewoon achterover leunt en amper iets verdient,” ging ze verder. Olivia, een andere gebruiker van de website, voegde eraan toe: "De relatie met mijn man is zo gespannen sinds ik meer ben gaan verdienen dan hij. Ineens voelt hij zich ontoereikend en krijgt hij op zijn kop dat ik nu degene ben die het geld kan uitgeven. Onze ruzies zijn zo kleinzielig geworden dat ik er nu genoeg van heb, dus ik heb me tot IllicitEncounters gewend om iemand te vinden die mijn succes prijst in plaats van er jaloers op te zijn."

'Gemengde zak van emoties'

Jessica Leoni, seks- en relatie-expert bij Illicit Encounter, zei dat geld echt ‘een gemengde zak van emoties’ kan oproepen bij moderne vrouwen. Ze zei ook dat het erg jammer is dat mannen het moeilijk vinden om relaties te accepteren waarin vrouwen meer verdienen dan zij. "De tijden zijn veranderd," zei ze. "Vrouwen zijn succesvoller dan ooit op de werkvloer en ze willen niet zorgen voor iemand die minder verdient dan zij. Wordt het niet eens tijd om salarissen toe te voegen aan datingprofielen?”

(Bron: Daily Star)

(Intropic:Image by Drazen Zigic on Freepik

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties