"Vroeger was ik veganist, nu eet ik alleen nog rauw vlees. Dit oerdieet maakte me gezonder dan ooit!" Stories
"Vroeger was ik veganist, nu eet ik alleen nog rauw vlees. Dit oerdieet maakte me gezonder dan ooit!"
Stories

"Vroeger was ik veganist, nu eet ik alleen nog rauw vlees. Dit oerdieet maakte me gezonder dan ooit!"

Een voormalige veganist heeft gezegd dat hij nog nooit gezonder is geweest sinds hij is overgestapt op een dieet van rauw vlees. Hij beweert dat hij sindsdien niet meer ziek is geweest. Jonas Hussain was veganist tot 2019 en het duurde niet lang voordat hij een nieuw dieet vond om over te nemen, nadat hij video's had bekeken van de inmiddels overleden Amerikaanse alternatieve voedingsdeskundige Aajonus Vonderplanitz. Die pleitte voor een 'oerdieet' dat grotendeels bestond uit rauw vlees.

De 20-jarige schakelde over naar een dieet van ongekookt vlees, waaronder rauw rundvlees, ongekookte kip en rauwe vis, wat een grote verandering was ten opzichte van het veganistische voedsel dat hij tot kort voor zijn ingrijpende verandering had gegeten. En hij gaat er vol voor, zelfs als het rauwe stuk vlees dat zijn volgende maaltijd moet zijn, een beetje vreemd ruikt of van kleur is veranderd. Tja, je negeert al alle gezondheidswaarschuwingen, dus kun je net zo goed al de rest ook negeren.

"Nooit ziek geworden"

De man uit Stockholm, Zweden, vertelde PA Real Life dat hij 'nooit ziek is geworden' dankzij zijn oerdieet en dat zijn favoriete voedsel gehakt rundvlees is, omdat het goedkoop is, gemakkelijk te kopen en minder naar kip ruikt. Hij zei dat hij overschakelde op het eten van rauw vlees 'in naam van de gezondheid' en dat hij nooit taart zou eten, nog voor geen 10.000 euro, vanwege alle suiker erin. Hussain zei: "Als een voedselveiligheidsexpert naar het voedsel zou kijken dat ik eet, denk ik dat ze een hartinfarct zouden krijgen omdat het rundvlees soms bruin is, de lever er groen uitziet, de kip stinkt. Maar ik eet dat en er gebeurt niets.”

“Ik heb de experimenten op mezelf uitgevoerd om te zien of wat we hebben geleerd eigenlijk waar is en verrassing… dat was het niet,” ging hij verder. "Mijn uitgangspunt is altijd gezondheid geweest. Dus ik heb geëxperimenteerd met een hoop dingen in naam van de gezondheid." De 20-jarige zei dat hij het 'oerdieet' tegenkwam op YouTube en dat hij net zo geschokt was als iedereen om iemand veel rauw vlees te zien eten, maar hij besloot het te proberen. Hij probeerde eerst een stuk rauw rundvlees te eten en wachtte af of hij er ziek van werd - en toen dat niet gebeurde, bleef de Zweed andere soorten rauw vlees proberen en bleef hij, naar eigen zeggen, gezond.

(lees verder onder de video)

Wat zeggen voedingsexperts?

Eerst kruidde hij het rauwe vlees met kruiden en knoflook om de smaak te verbeteren, maar al snel liet hij de extra's achterwege omdat hij merkte dat hij ze niet nodig had. Binnen een paar maanden at hij allerlei soorten rauw vlees en at hij zelfs ongekookte stukken nadat ze 'groen' waren geworden in zijn koelkast. Hij heeft wel ‘grenzen’, waarbij elke witte schimmel op zijn eten een teken is dat hij het moet weggooien en geen risico moet nemen.

In één maaltijd denkt Hussain dat hij ongeveer 400 gram rauwe lever kan verorberen, wat volgens hem betekent dat hij 'meer voedingsstoffen en geen bijproducten' binnenkrijgt. Het dieet omvat wel fruit en groenten, maar deze moeten ook rauw worden gegeten. Voedselveiligheidsrichtlijnen adviseren om rauw vlees te koken voordat je het eet om ziekte te voorkomen. Zorg er in ieder geval voor dat je weet waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is voordat je overstapt op het dieet van Hussain…

(Bron: LADbible en PA Real Life – Intropic: Youtube Excellent Health)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties